• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2989 wyników

Przepis na ryb

Przepis na Corn chowder - amerykańska zupa-krem kukurydziany z chili
Corn chowder - amerykańska zupa-krem kukurydziany z chili
Dziś przepis na klasyczną kremową zupę kukurydzianą. Chowdery co do zasady są z ryb i owoców morza. Powstała ona poprzez zastąpienie kukurydzą małży, które są bazą do chowdera z Nowej Anglii. Zatem zupa ta może być wegetariańskim zamiennikiem, o ile oc...
Kuchnia z wyrakiem
Kuchnia amerykańska, Zupy, Warzywa
Przepis na Pstrąg w ziołowym masełku
Pstrąg w ziołowym masełku
O korzyściach płynących z jedzenia ryb nie trzeba już chyba nikogo przekonywać. Zdrowe tłuszcze, chude mięso, kwasy omega-3, źródło wapnia, selenu i wielu witamin. Do tego to pyszne mięso, które można przygotować na wiele sposobów. Ryba smażona, pieczo...
Jak to smakuje?
Ryba
Przepis na Słowo na niedzielę - sushi
Słowo na niedzielę - sushi
Dzisiejsze słowo na niedzielę to sushi (sprawdź jak wymawiać). Popularność sushi jest w Polsce ogromna, Nie wypada nie znać sushi. Można lubić lub nie, ale nie znać to obciach.Czy sushi jest dobrym elementem w bento?Zdjęcie z warsztatów sushi w Sushi K...
Bento po polsku
Bento, Lunch box, Bento box, Słowo na niedzielę, Kasza, Ryż, Sushi
Przepis na Sos ze świeżych leśnych grzybów - prosty i szybki
Sos ze świeżych leśnych grzybów - prosty i szybki
Sezon grzybowy rozpoczął się na dobre, warto zatem dary lasu wykorzystać do przygotowania pysznego obiadu, ma się rozumieć z grzybami w roli głównej. Sos grzybowy pasuje do mięs, ryb, makaronów, kasz, a jego dodatek uświetni każdy posiłek.Dla mnie jedn...
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cebula, Kuchnia wegeteriańska, śmietana, Grzyby-potrawy z grzybami, Grzyby leśne, Podgrzybki
Przepis na Za'atar i Tydzień Kuchni Bliskiego Wschodu na moim blogu!
Za'atar i Tydzień Kuchni Bliskiego Wschodu na moim blogu!
Po lekturze Jerozolimy Yotoma Ottolerighi i Samiego Tamimi, zaciekawiona smakami, których jeszcze za dobrze nie znam, bo nie miałam jak dotąd wielu okazji ich kosztować, postanowiłam odbyć kulinarną podróż do krajów Bliskiego Wschódu. W mojej wła...
Smakowity Blog Kulinarny
Kuchnia arabska, Za'atar
Przepis na Surówka z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty
Buraczki przygotowywane na ciepło bezsprzecznie pasują do kotletów mielonych. Tak samą nieodłączną surówka do pary z ryba jest u mnie kiszona kapusta. Pasuje również do wielu innych dań, ale głównie jest u mnie w domu znakiem rozpoznawczym ryby.Surówka...
ChilliJemy
Chillijemy, Foodphotography, Foodporn, Cebula, Foodie, Jabłko, Marchew, Surówka, Do obiadu, Kiszona kapusta
Przepis na Kuskus z miętą, cukinią i fetą
Kuskus z miętą, cukinią i fetą
Lato minęło w tym roku jak jeden dzień. A może zawsze tak szybko mija..? Czuję, że jeszcze nie nasyciłam się słońcem, ciepłem, świeżymi warzywami i owocami. Proszę, jeszcze chociaż miesiąc albo dwa i może padać, wiać i mrozić kości. Dlaczego nie ma spr...
W SIEDEM DNI DOOKOŁA KUCHNI
Warzywa, Cukinia, Kuskus
Przepis na Puree z batatów
Puree z batatów
Bataty - od dawna obecne w kuchni afrykańskiej, coraz popularniejsze na polskich stołach, jako zamiennik klasycznego ziemniaka. Najczęściej podawane w formie frytek lub tak jak dziś u mnie w postaci puree.W smaku ten dodatek do dań przypomina trochę pu...
Grace w kuchni
Dodatki, Ziemniak
Przepis na Suflet ziemniaczany z parmezanem
Suflet ziemniaczany z parmezanem
Suflet ziemniaczany z parmezanemPrzystawka na jesienne wieczory, puszysta i smaczna.Dobrze pasuje do nabiału, przeróżnych mięs, ryb oraz sosów.U mnie była to uczta z dodatkiem sałaty batawii, mojej ulubionej.Proporcja na 4 kokilki.Składniki:4 ugotowane...
Wino Francja Kuchnia
Przystawki, Parmezan, Puree ziemniaczane z parmezanem, Ser parmezan, Soufflé au pomme de terre, Suflet, Ziemniaki
Przepis na Bliny ziemniaczane babci
Bliny ziemniaczane babci
Kolejna odsłona potraw z ziemniakiem w roli głównej. Tym razem przedstawiamy przepis na bliny ziemniaczane według przepisu babci - ot tak aby przypomnieć sobie smak z dzieciństwa. Najlepiej smakują solo, podane ze śmietaną, łososiem lub szpinakiem. Zre...
Qchnia24
Przepisy, Obiad, Wegetariańskie, Przystawki
Przepis na Sos tatarski
Sos tatarski
Dzisiaj chciałabym Wam polecić przepis na sos tatarski, który najbardziej przypadł mi do gustu. Wspaniale smakuje jako dodatek do jajek, ryb, a także na kanapkach. U nas nie może go zabraknąć na wielkanocnym stole! SKŁADNIKI:4 jajka ugotowane na twardo...
Kulinarna Ja
święta, Domowy wyrób, śniadanie, Sosy
Przepis na Sos chrzanowy - dodatek do mięs i nie tylko
Sos chrzanowy - dodatek do mięs i nie tylko
Mięsa lubią sosy. Polewać je można tymi gęstymi, jak i rzadszymi. Sos musi idealnie komponować się z naszą potrawą. Nie może być zbyt wyrazisty, aby całkiem nie zdominować smaku, ani mdły, wtedy danie nie będzie dobrze smakować. Jednym słowem, potrzeba...
Fartuszek Ani
Sos, Chrzan, Sos do mięsa
Przepis na Sałatka MIX z dipem musztardowym.
Sałatka MIX z dipem musztardowym.
Sałatka mix to bomba witaminowa, smaczna i zdrowa. Bardzo szybka do wykonania, dla osób zabieganych. Jest wspaniałym dodatkiem do ryb i mięs, jak również może być samodzielnym daniem. Możemy zabrać ją w pojemniczku do pracy ☺ Zapraszam !!!!!SKŁAD...
Zdrowo i Kolorowo
Przepis na Marynowana ryba słodko - kwaśna Yotama Ottolenghi
Marynowana ryba słodko - kwaśna Yotama Ottolenghi
Dziś coś dla miłosników ryb. Ryba bardzo aromatyczna i pełna smaków.Marynowana ryba słodko - kwaśna Yotama Ottolenghi/Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi, "Jerozolima"/składniki na 4 duże porcje- 3 łyżki oliwy;- 2 średniej wielkości cebule, obrane i porkojon...
leMoniada
Wegetariańskie danie, śniadanie, święta, Ryba, Papryka, Dorsz
Przepis na Pasta z wątróbek z dorsza
Pasta z wątróbek z dorsza
Wątróbki z dorsza to prawdziwa bomba witamin A i E, a także kwasów tłuszczowych omega-3. Należy jednak pamiętać, by wybierać wątróbki z ryb atlantyckich, a nie z Bałtyku, ze względu na silne zanieczyszczenie tegoż akwenu.Wątróbka rybia nie przypo...
              Mirabelkowy blog
Łatwe, Szybkie, Ryby i owoce morza, Śniadania
Przepis na Masło czosnkowo-ziołowe
Masło czosnkowo-ziołowe
Masło zrobiłam do dzisiejszego pstrąga. Do dwóch ryb spokojnie wystarczyłoby zrobić z połowy składników ;-)Składniki :- 200 g masła- 3 ząbki czosnku- po pół pęczka koperku i natki- większa szczypta soliPrzygotowanie :Masło wyciągnąć z...
W kuchni u Loli
Czosnek, Czosnkowo-ziołowe, Koperek, Masło, Natka
← Poprzednia
5253545556
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin