• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
2989 wyników

Przepis na ryb

Przepis na Kalafior duszony z chilli
Kalafior duszony z chilli
Kalafior duszony z chilliKalafior to bardzo popularne w Polsce warzywo, do niedawna jednak kojarzone z intensywnym, dla niektórych niezbyt przyjemnym zapachem, podawanym z przesmażoną na maśle bułką tartą. Dziś chciałabym odczarować to warzywo i pokaza...
Codzienne Gotowanie
Łatwe, Szybkie (do pół godziny), Danie wegańskie, Bez glutenu, Kuchnia indyjska, Chilli, Kalafior
Przepis na Przegrzebki w boczku
Przegrzebki w boczku
Szkocja słynie z ryb i owoców morza, dlatego też tych składników nie mogło zabraknąć wśród moich przepisów. Dziś przygotowałam niezwykle proste i szybkie danie - przegrzebki w boczku. Małże św. Jakuba stanowią idealną przystawkę - chrupiący boczek idea...
Codzienne Gotowanie
Banalne, Błyskawiczne (do 15 minut), Przystawka, Owoce morza, Przegrzebki
Przepis na Ryba pieczona w folii
Ryba pieczona w folii
Jedzą rybę, jedzą rybę... może nie makreli smak, ale innej ulubionej rybki smak na pewno będzie wydobyty w tym prostym zestawieniu. Mrożona czy świeża nie ma aż takiego znaczenia (chociaż my polecamy świeżą), najważniejsze jest to, aby jeść ryby i do t...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Ryby
Przepis na Puree z brukwi
Puree z brukwi
Zgłębiając tajniki kuchni islandzkiej okazało się, że ma ona wiele wspólnego z kuchnią szkocką. W związku z podobną historią kulinarną oraz ze względu na zbliżony klimat i gleby występujące w obu krajach uprawiało się w nich podobne warzywa. Jednym z t...
Codzienne Gotowanie
Banalne, Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka, Brukiew
Przepis na Łosoś teriyaki z pak choi
Łosoś teriyaki z pak choi
Wege piątekDziś polecam Wam szybkie i lekkie danie - idealne na piątkowy obiad - łososia teriyaki. Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb, można przyrządzić ją na mnóstwo sposobów, a jej największą zaletą jest to, że jest stosunkowo łatwa w przygotowani...
Codzienne Gotowanie
Łatwe, Szybkie (do pół godziny), łosoś, Pak-choi
Przepis na Sałatka buraczana z pomarańczą
Sałatka buraczana z pomarańczą
Niby jest już wiosna, ale na świeże, sezonowe warzywa trzeba jeszcze poczekać, dlatego też warto jeszcze przez jakiś czas oprzeć się na tych jesienno-zimowych. W związku z tym postanowiłam przygotować prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę buraczaną z...
Codzienne Gotowanie
Banalne, Błyskawiczne (do 15 minut), Sałatka, Bez glutenu, Buraczki, Pomarańcza
Przepis na Grzyby pasteryzowane na zimę
Grzyby pasteryzowane na zimę
Będąc w tym roku pod koniec lipca w okolicach Iławy nad Jeziorakiem, trafiliśmy na najlepszą pogodę tego lata. Słońce, dużo słońca i ciepło. Choć kąpiel w jeziorze po długim paśmie deszczów była, mówiąc oględnie, orzeźwiająca;), cieszyliśmy się, że wyb...
Posadzone i zjedzone
Kuchnia polska tradycyjna, Dania bezmięsne, Przetwory, Grzyby, Kuchnia kaszubska
Przepis na ZUPA RYBNA Z KREWETKAMI I ŁOSOSIEM
ZUPA RYBNA Z KREWETKAMI I ŁOSOSIEM
Dobrze mnie już znacie i wiecie, że uwielbiam dania rybne lub z owocami morza. Zupę rybną gotuje od dość niedawna, bo może 3 -4 lata temu przygotowałam ją po raz pierwszy. Niestety w regionie Polski, z którego pochodzę, zupy rybne nie są popularn...
SMYKWKUCHNI
LUNCH/ OBIAD, LUNCH BOX, Obiad, KUCHNIE ŚWIATA, Zupa, Ryby, Ryż
Przepis na Superprodukt tygodnia- sezam
Superprodukt tygodnia- sezam
Już w starożytnym Babilonie sezam nazywano „przyprawą bogów”. Ówczesne legendy głosiły, że wyciąg z jego nasion pili stwórcy świata. Wielką moc przypisywano roślinie także w dawnych Indiach – jak wynika z badań archeologów, w dolinie Indusu uprawian...
ZIELONA KUCHNIA ZDROWIA
Przepis na Restauracja La Falua w Benidorm - śródziemnomorskie kulinarne szaleństwo
Restauracja La Falua w Benidorm - śródziemnomorskie kulinarne szaleństwo
Oto owoc krótkiego tygodniowego wypadu do Hiszpanii na Costa Blanka. To tylko 3 godziny lotu z Gdańska do Alicante –stolicy regionu. Mąż mówi, że łatwiej tam się dostać niż w nasze polskie góry – a tam góry dochodzą do samego morza. Inspiracji hiszpańs...
SMAKI EWY
Tam byłam
Przepis na Makrela z grilla z koperkiem i nutą cytrynową
Makrela z grilla z koperkiem i nutą cytrynową
Aby stać się posiadaczem tej bardzo smacznej ryby w postaci świeżej, „wykorzystuję” moją córkę ( kupuje ją w Makro ). Nawet nie pamiętam czy kiedykolwiek w typowym sklepie sieciowym widziałam ją w takiej postaci a szkoda. Ryba jest pyszna. Na grilla id...
SMAKI EWY
Ryby
Przepis na PASTA 'TUŃCZYKOWA' :-)
PASTA "TUŃCZYKOWA" :-)
W sklepie, który często odwiedzam (EVERGREEN), szerokim łukiem omijam półki ze składnikami kuchni chińskiej czy japońskiej. Nigdy nie przepadałem za tymi smakami (dziwny zestaw przypraw i składników). Ostatnio mój wzrok przykuły zielone płatki. W pierw...
WEGANON
PRZYSTAWKI, NA ŚNIADANIE, PASTY, WIELKANOC
Przepis na Colesław
Colesław
Klasyczna sałatka colesław przygotowana z młodej kapusty z lekkim dresingiem na bazie jogurtu jest świetnym dodatkiem do dan mięsnych, ryb a nawet burgerów. Składniki:główka młodej kapustymarchew1-2 szalotki½ pęczka koperkułyżka majonezu 3 łyżki jogurt...
Pyry na Gaz
Wiosna, Sałatka, Kapusta, Młoda kapusta
Przepis na Grillowana pierś z kurczaka w towarzystwie salsy z mango
Grillowana pierś z kurczaka w towarzystwie salsy z mango
W końcu nastało nam długo wyczekiwane lato. Czas więc na pachnące słońcem potrawy, orzeźwiające wina i wieczorne biesiady na świeżym powietrzu. O tej porze roku najczęściej sięgam po białe wytrawne wina, potrawy natomiast komponuję z sezonowych warzyw,...
Wino i kuchnia
Białe wino, Nowa Zelandia, Sauvignon blanc, Kurczak, Lato, Grillowana pierś z kurczaka, Pierś z kurczaka, Potrawy z grilla, Salsa z mango, Sałatka letnia, Sałatka z mango
Przepis na Sardynkowa awanturka
Sardynkowa awanturka
Sardynkową awanturkę często serwuję na kolację lub jako przekąskę. Oprócz sardynek używam też innych ryb, np: szprotek. Ważne!!! By były to ryby w oleju. Do sardynek dorzucam posiekaną cebulkę, ogórek konserwowy, natkę pietruszki i/lub szczypiorek. Kan...
jedz i smakuj
Wege..., Bez Mleka, Czas na Piknik, Bez jajek, Kolacja, Zimowy czas, W 30 minut, Powitanie wiosny, Ryby
Przepis na Surówka z kapusty pekińskiej jak Colesław
Surówka z kapusty pekińskiej jak Colesław
Moja rodzina bardzo lubi kapuściane surówki. Dzisiejsza propozycja jest zbliżona smakiem do Colesława.W smakuostro-słodka,lekko pikantna, doskonała jako dodatek do obiadu, zwłaszcza do mięs i ryb. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele c...
Uwielbiam gotować
Cebula, Sałatki i surówki, Marchew, Majonez, Musztarda, Ogórek konserwowy, Kapusta pekińska
← Poprzednia
120121122123124
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin