Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
654 wyników
Przepis na Pasteryzowane smietana
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i mascarpone
Czekoladowo, ja nie umiem się oprzeć czekoladzie, bitej śmietanie i mascarpone. Dla mnie to połączenie idealne. Ciasto to wykonałam na początek mam nadzieję przyszłych sukcesów. Już nie tylko zajmuję się domem i dziećmi, ale zaczynam rozwijać się zawod...
Dom Agi » Dom Agi | Dom Agi
Ciasta i ciasteczka
,
Torty
,
Kremówka
,
Kakao
,
Mascarpone
,
Kawa inka
Włoski ser Asiago z papryczką piri-piri i paprykową skórką
To wariacja na temat włoskiego sera asiago. Poprzednio wyszedł mi niezbyt atrakcyjny wizualnie, ale bardzo smaczny, więc skusiłam się i na tę wariację. Ser niesamowity: pikantny, bardzo wyrazisty i jaki dobry! Nie umiem opisać pełni smaku, trzeba go po...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Ser
,
Ser podpuszczkowy
Włoski ser Asiago z kakaowo-miodową skórką
Nie jest to klasyczny asiago, chciałam dodać do niego coś nowego, żeby było całkiem inaczej. Pokazywałam już asiago z papryczką piri-piri, a tym razem jest to asiago ze słodką skórką - kakao z miodem czyli cud miód czekolada:-). Połączenie wyszło bardz...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Ser
,
Ser podpuszczkowy
Testowanie Eterno.
Przed świętami dostałam fajną paczuszkę od firmyEterno. ETERNO to rodzinna firma produkująca naturalne przetwory owocowe najwyższej jakości dla koneserów i poszukiwaczy dobrego smaku. Są firmą rodzinną przygotowującą wszystkie produkty wed...
Sama słodycz u Asi
Testowanie Eterno
Ogórki w curry na zimę! Sprawdzone weki na zimę!
Ogórki w curry w słoiku na zimę to nasz niezawodny pomysł na ogórki w słoiku. Taka sałatka sprawdzi się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale również jako dodatek na kanapki i przede wszystkim jako niezastąpiony element każdej imprezy ze znajomymi.Sała...
SMYKWKUCHNI
SPIŻARNIA
Domowy twaróg
Kiedy byłam dzieckiem przygotowywanie domowego twarogu było dla mojej mamy rzeczą naturalną. Dziś dostęp do niepasteryzowanego mleka krowiego jest tak ograniczony i utrudniony, że domowe wyroby mleczne są dla mnie rarytasem. Mam kilka swoich źródeł i o...
Fabryka Kulinarnych Inspiracji
Mleko
,
Śniadanie
,
Sery
Jagody całe - pasteryzowane
Jagody całe - pasteryzowaneSkładniki: {na ok. 14 słoiczków po 180 g}3 litry jagód - to około 2 kilo jagód500 gram cukruPrzygotowanie:1. Jagody przebrać, umyć, odcedzić na sicie.2. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem, wymieszać i odstawić na 1 god...
Smaki Moniki
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem
Dzisiaj makowiec inaczej, czyli Makowa Panienka... Post Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl.
UgotujmyTo.pl
Słodkości
,
Ciasta
,
Ciasto
,
Makowce
,
Mak
,
Makowiec
,
Migdały
,
Wiórki kokosowe
Prosty placek z truskawkami i rabarbarem oraz truskawkowa bita śmietana
Placek, który szybko powstaje i jeszcze szybciej znika. Wypełniony po brzegi truskawkami i rabarbarem, pachnący wanilią, wilgotny i słodki, ale nie przesłodzony. Podawany lekko ciepły z truskawkową bitą śmietaną, jest deserem, co nad poziomy wyl...
Skumbrie w tomacie
Desery
,
Ciasta i ciastka z owocami
,
Wanilia
,
Śmietanka kremówka
,
Ciasta ucierane
,
Cukier waniliowy
,
Truskawki
,
Maślanka
,
Rabarbar
,
Śmietanka
,
Dżem truskawkowy
Zimowy placek z budyniem, kajmakiem i bitą śmietaną
Składniki: 440g herbatników petit beurre 1 puszka (530g) mleka skondensowanego słodzonego 3 i ¼ szklanki mleka ¼ szklanki cukru 1 szklanka mąki 200g masła 4 żółtka 1 laska wanilii 500ml śmietanki kremowej 30% 1 śmietan-fix 100g wiórków kokosowych Przep...
wałkiem i papilotką
Placki. Krajanki. Przekładańce... czyli wypieki z blachy
,
Torty. Biszkopty. Przekładańce... czyli puchowe cudowności
,
Budyń
,
Bita śmietana
,
Kokos
,
Wiórki kokosowe
,
Herbatniki
,
Kajmak
,
Przekładaniec
,
Bez pieczenia
,
Placek z budyniem
Makaron zapiekany z mięsem po węgiersku
Podać z surówkąidealne dla dzieciSkładniki:cielęcina , 30 dkgcebula, 6 dkgsmalec, 3 dkgprzecier pomidorowy, 10 dkgśmietana, 15 dkgsól, 1 szczyptapieprz, 1 szczyptaząbek czosnku, 1 szt.makaron , 30 dkgmasło, 3 dkgementaler, 3 dkgSposób przygotowan...
Proste Dania
Pascha
Pascha to deser wielkanocny wywodzący się z tradycji prawosławnej. Pochodzi z północnej Rosji, w Polsce najdłuższą historię ma rzecz jasna na Kresach Wschodnich, choć niewątpliwie ze względu na jej niezwykły, wspaniały smak jest wciąż b...
kuchnianaszapolska
Na słodko
,
Wielkanoc
,
Kresy
Krokiety z grzybami
Kiedy w ubiegłym roku zrobiłam pierwszy raz pierogi z grzybami, bardzo mi posmakowały i powtarzałam je jeszcze kilka razy. Wczoraj odkryłam w lodowce słoik z pasteryzowanymi grzybami i tym razem postanowiłam sprawdzić, jak mocno grzybowy farsz posmakuj...
Sio-smutki
Co na obiad
,
Placki racuchy naleśniki
,
Grzyby
Kozi ser w popiele
Kozi ser, który dojrzewa z dodatkiem popiołu, staje się bardzo wyrazisty, zyskuje mnóstwo dodatkowych nut smakowych i w ogóle z popiołem mu do twarzy:-). O dodawaniu popiołu do sera pisałam już parę razy i powtórzę, że bardzo ważne jest, aby dodawać po...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Ser
,
Ser podpuszczkowy
,
Ser kozi
Serek wiejski z koziego mleka
Dobrze, że nie robiłam tego serka z małej ilości mleka, gdyż nie starczyłoby go na śniadanie... Zniknął błyskawicznie. Dodałam do niego szczypiorek i trochę jogurtu, ale oczywiście można przyrządzić go klasycznie z dodatkiem śmietanki. Serek wiejski w ...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia
,
Ser
,
Ser podpuszczkowy
,
Ser kozi
,
Sery łatwe
Ser podpuszczkowy z czarnuszką
Może i nie jesteśmy serowarami, ale ser potrafimy zrobić i to nie byle jaki ;) Najgorsze w tym wszystkim było oczekiwanie, ale opłacało się, bo ser wyszedł naprawdę boski. Lepszy od tych ze sklepów, a przy tym piszczy w buzi jak prawdziwy oscypek. Pole...
Kulinarni, czyli uczniowie "Zetki" pichcą!
Kuchnia regionalna
←
Poprzednia
13
14
15
16
17
Następna
→