Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
1461 wyników
Przepis na Paryż wiosną Melanie Milburne
Akcja Wiosenna Opowieść
Sobotni poranek.Popijam resztki śniadaniowej herbaty.Jest mi dobrze, bo najadłam się jaj ze szczypiorkiem.Za oknem błękitne niebo i słońce.Zaglądam na bloga GosiAnki, a tam zdjęcie Ninki z Akcji Szafa.Dopijam herbatę, idę do kuchni, kończę robić fasolk...
nie-ład mAlutki
Nieładowo
,
Akcje / konkursy
Radosny, zielony pastel na pazurkach
Kolor optymistyczny, pogodny, wprawiający w dobry nastrój. Kojarzy mi się z latem i ze słońcem :-)Taki kolorek świetnie prezentuje się na opalonych dłoniach. Opalenizna ładnie podkreśla radosną, pastelową zieleń. Latem, a nawet wiosną, kiedy kolor ziel...
Wielopokoleniowo czyli testuję z mamą i córką
RECENZJE
,
KOSMETYCZNIE
,
PIELĘGNACJA
,
EVELINE COSMETICS
,
WSPÓŁPRACA Z EVELINE COSMETICS
,
LAKIER DO PAZNOKCI
Hibiskusowy krem jaglany
Najpiękniejsza pora roku trwa właśnie teraz i ja ją uwielbiam ten czas kiedy kwitnie wszystko wokół, kiedy wieczór jest tak długi, kiedy poranek powoli zaczyna na zmianę pachnieć szparagami lub truskawkami, kiedy słońce delikatnie muska mój nosek by za...
MangoPapaja
Śniadanie
,
Fit
,
Kasza
Zupa dla odważnych - pokrzywowa
Dziś zdarzyło się tak, że w centrum wielkiego miasta oblanego słońcem i smogiem zostałam obdarowana siateczką wypełnioną młodą, świeżą pokrzywą prosto z lasu. Jej zapach przywołał wspomnienie prac w ogrodzie, pielenie i zapach stert zielska leżącego w ...
Kuchnia Iwony
Cebula
,
Ziemniaki
,
Zupka
,
Marchew
,
Pokrzywa
Zupa krem ze szparagów i kalarepy
Sezon na szparagi ciągle trwa więc dziś zapraszam na pyszny i dietetyczny przepis. Zupa krem ze szparagów i kalarepy ma delikatny, lekko ostry smak. Szparagi mają neutralny smak, złośliwi twierdzą że wręcz są mdłe i nijakie. Dlatego postanowiłam połącz...
Blog kulinarny - Kuchnia Marty
Przepisy
,
Kuchnia-marty.pl
,
Blog kulinarny
,
Najlepszy blog kulinarny
,
Blog
,
Obiad
,
Kuchnia marty
,
Szybki obiad
,
Pomysł na szybki obiad
,
Zupa
,
Krem
,
Pomysł na
,
Szparagi
,
Zupa krem
,
Fit
,
Lekki obiad
,
Prostu obiad
,
Sezon na szparagi
,
Dietetyczny obiad
,
Kalarepa
,
Kalarepka
,
Krem ze szparagów
,
Krem ze szparagów i kalarepy
,
Zuma
,
Zupa krem ze szparagów
,
Zupa krem ze szparagów i kalarepy
,
Zupa ze szparagów
,
Zupa ze szparagów i kalarepy
SAŁATKA Z PIECZONĄ PIETRUSZKĄ
Wiem, wiem że szpinak to najlepiej świeży z grządki, nie pakowany w folię ale nie mogłam się opanować. W tym roku wyjątkowo chce mi się wiosny. Mam nadzieję, że to już niedługo Na razie szpinak baby, pieczona pietruszka, granat, kiełki słonecznika (upr...
Ciesz się smakiem
SLAJD
,
Sałatki
,
Fit
Zdrowy, surowy makaron w 2 wersjach!
Surowy makaron z cukinii czy buraków lub zdrowy makaron z komosy ryżowej lub ryżu to doskonałe potrawy na lunch do pracy, szkoły lub na lekką, zdrową kolację. Dziś pokażę Wam dwie wersje surowego makaronuna pyszny, wegański posiłek, szczególnie s...
kierunek zdrowie
Przystawki
,
Obiadowo
,
Co na lunch?
Mizuna
Mizuna (Brassica rapa nipposinica) - japońska musztarda, japońska zieleń, "water greens", kyona, gorczyca sarepska odm. japonica, kapusta japońska. Chociaż liczne nazwy mizuny nawiązują do Japonii to roślina pochodzi z Chin. W Japonii uprawiana j...
Smakowity blog
Warzywa
,
Sałaty i kapusty
Kruche ciasto rabarbarowe
Najwyższa pora na świeże owoce i warzywa. Wiosną uwielbiam chodzić na bazarek niedaleko domu - po zimie jest pełno świeżych, pachnących i kuszących owoców i warzyw, które można dostać tylko o tej porze roku. Jednym z nich jest rabarbar - kwaśny smak te...
Kulinarne Uniesienia
Ciasto
,
Rabarbar
Wołowina po kantońsku z woka
Wołowina po kantońsku z woka Dania z woka są świetne , bo można je szybko przygotować . Co byśmy do niego nie wrzucili , zawsze jakoś smakuje i da się Read More ... Post Wołowina po kantońsku z woka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży. ...
Ogrodnik w podróży
Z
,
Na
,
Przepis
,
Obiad
,
Co
,
Kolacja
,
Danie
,
Jak
,
Zrobić
,
Szybkie
,
Kuchnia
,
Mięso
,
Po
,
Orientalna
,
Chińska
,
Wołowina
,
Woka
,
Wok
,
Dania z Wok-a
,
Kantońsku
Jesienne dolegliwości, a wrzody
Jesienne dolegliwości, a wrzody Niespodziewana zgaga, piekący ból, szczególnie po posiłkach, a nawet w nocy, kwaśne odbijanie, nudności lub wymioty to główne objawy choroby wrzodowej, które nasilają się zwłaszcza jesienią, a także wiosną....
Porady 40-latki
Zdrowie i Uroda
,
Zdrowie
,
Profilaktyka
,
Choroba wrzodowa
,
Pieczenie w żołądku
,
Piekący ból
,
Wrzody
,
Zgaga
Bolonia i Ferrara
Tegoroczne ferie letnie rozpoczęliśmy od krótkiego wypadu na północ Włoch. Po raz… czwarty nasz wybór padł na Bolonię. Tym razem jednak w ramach urozmaicenia odwiedziliśmy dodatkowo pobliską miejscowość Ferrara. Przyjemnie było na kilka dni zmienić nie...
Przepisy z podróży
Relacja z podróży
,
Włochy
,
Bolonia
Gnocchi zapiekane z pomidorami i szpinakiem (podczas słuchania lokalnego radia)
Słuchanie radia może jest nieco staromodne, ale w pewnych okolicznościach niezastąpione. W moich stronach słuchanie radia jest za to czymś zupełnie naturalnym. Nie tylko słuchanie radia, a słuchanie konkretnej rozgłośni. Lokalnej, a jakże. Ocean...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Dania bezmięsne
,
Obrazki z irlandzkiej wsi
,
Dania jednogarnkowe
Gęsi pasztet z żurawiną
Gęsina wraca z honorem na polskie stoły, na których gościła od XVII wieku. Ostatnio była trochę zapomniana w Polsce. Ale nasza polska gęsina ze względu na swoje walory smakowe doceniana była poza naszymi granicami, trafiała przede wszystkim na stoły Eu...
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wyroby domowe
,
Przekąski i przystawki
,
Przystawka
,
Do smarowania
,
Gęsi pasztet z żurawiną
,
Pasztet z gęsi
PIECZONE SZPARAGI W PARMEZANOWEJ PANIERCE
W tym roku z tęskonty za wiosną popełniam starszliwy falstart i objadam się hiszpańskimi szparagami W tę parszywą pogodą jakoś ratować się muszę i... Artykuł PIECZONE SZPARAGI W PARMEZANOWEJ PANIERCE pochodzi z serwisu Blog Kulinarny | Dare To Cook. ...
Dare To Cook
DANIA GŁÓWNE
,
PRZYSTAWKI
,
SAŁATKI
,
Szparagi
,
Zielone szparagi
,
Parmezan
,
Panierka
,
Panko
,
Pieczone szparagi
,
Sezon na szparagi
Stuletni sad
Spacer po nadwiślańskim stuletnim sadzie i to z kubkiem świeżo wyciskanego soku w ręku – czy nie brzmi to kusząco? Ja miałem okazję się już tak przespacerować, spróbowałem też soku tłoczonego ze starych odmian jabłoni. Zapraszam. Pięknie tu, cicho, mal...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Wokół stołu
,
Z podróży
,
Aleksandra Kleśta-Nawrocka
,
Dzika jabłoń
,
Stare jabłonie
,
Stuletni sad
,
Topolinek
←
Poprzednia
48
49
50
51
52
Następna
→