Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
291622 wyników
Przepis na nalewka z pigwy z arcydzięglem
Chipsy z jarmużu
Chipsy z jarmużu Jarmuż jest to bardzo niepozorne warzywo. W tej zielonej kapuście mieści się prawdziwa bomba witaminowa i mineralna! Przede wszystkim chodzi o witaminę C, A i K oraz wapń i magnez. Z jarmużu można przygotować nie tylko chipsy, C...
Kuchenny Kodeks
Zdrowe przekąski
,
Warzywa
,
Zdrowe
,
Jarmuż
Zupa Krem Gruszkowa
Często zostają w domu dojrzałe gruszki i nie do końca wiadomo co z nimi zrobić. Najczęściej pada na deser. Tym razem chciałbym zaproponować Wam jesienną aksamitną zupę krem z gruszek. Jest bardzo aromatyczna i ostra w smaku dzięki ser...
Simon COOKs
Notes
,
Jesienne inspiracje
,
Krem
,
Zupa
,
Zupy
,
Pietruszka
,
Gruszka
,
Gorgonzola
,
Grzanki
,
Bulion
Paella z dorsza i kalafiora – Boże Ciało 2015
Tym razem zaeksperymentowaliśmy troszkę i zrobiliśmy w ściśle rodzinnym gronie Paellę, w której głównym składnikiem był dorsz (świeża polędwica z dorsza pokrojona w małe kawałki) oraz kalafior i fasolka szparagowa. Sposób przygotowania analogicz...
Paella.pl
Nasz blog
,
#paelladorszkalafior
,
#paellaprzepis
,
#paellazwarzywa
,
#paellazwarzywami
Sałatka z surimi
Post Sałatka z surimi pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy wegetariańskie
,
Przepisy na sałatki
,
Przepisy na ryby
,
Ryż
,
Co na kolację
,
Co na śniadanie
,
Gościnne wpisy
,
Migdały
,
Ogórek konserwowy
,
Słonecznik
,
Surimi
Makaron z zielonymi warzywami w parmezanie
Składniki: 4-5 szt. zielonych szparagów 1 średnia cukinia 1 szklanka zielonego groszku ( z puszki lub świeżego) podwójna pierś z kurczaka 2 szklanki makaronu penne 1 ząbek czosnku parmezan masło pieprz sól Szparagi myjemy i kroimy na 1 cm kawałki. Cuki...
SpiekłaRodem
Zdrowa żywność
,
Obiad
,
Kolacja
,
Cukinia
,
Kurczak
,
Parmezan
,
Makaron
,
Zielony groszek
,
Szparagi
Placek z truskawkami
Post Placek z truskawkami pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy na desery
,
Przepisy na ciasta
,
Ciasto
,
Wypieki
,
Ciasto drożdżowe
,
Placek drożdżowy
,
Placek z truskawkami
Zupa z soczewicy
Post Zupa z soczewicy pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy wegetariańskie
,
Przepisy na zupy
,
Pomidory
,
Zupa
,
Curry
,
Indie
,
Soczewica
Kotlety z soczewicy
Post Kotlety z soczewicy pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy wegetariańskie
,
Przepisy na przystawki
,
Przepisy na lunch
,
Przepisy dla dzieci
,
Przepisy na kolację
,
Przepisy na podwieczorek
,
Dania wegetariańskie
,
Soczewica
Omlet z łososiem
Post Omlet z łososiem pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy na przystawki
,
Przepisy na lunch
,
Przepisy na śniadanie
,
łosoś
,
Omlet
,
Wędzony łosoś
Pappardelle z krewetkami
Post Pappardelle z krewetkami pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara.
Magazyn kulinarny Codogara
Przepisy na makarony
,
Makaron
,
Pomidory
,
Krewetki
,
Pappardelle
,
Papardelle
Karpatka
Zdecydowanie ciasto mojego dzieciństwa Moi koledzy z podstawówki mieli śmiechu co nie miara gdy na tz. klasową Wigilię każdy przynosił ciasto, a Pani wychowawczyni zawsze wołała Sylwia, zgwałć Mamę aby zrobiła karpatkę Niewinne zdanie, kt...
SpiekłaRodem
Ciasta, ciasteczka
,
Karpatka
Deser jaglano-bananowy
Dzisiaj krótko pomysł na wykorzystanie kaszy jaglanej, jeśli przypadkiem (czyli jak zawsze) ugotujecie jej za dużo. To może nieidealne rozwiązanie dla osób na diecie redukcyjnej, przez sporą zawartość węglowodanów, ale z drugiej strony kasza ja...
Kiczen.com - bez spiny!
Makarony i kasze
,
30 minut
,
Na słodko
,
łatwe
,
Wege
,
Kasza jaglana
,
Banan
Adżika – czyli ostra gruzińska pasta po mojemu
Mój mąż wielbiciel ostrych smaków, spróbował niedawno adżiki przywiezionej z Gruzji i zakochał się. Długo nie czekaliśmy. I oto powstała nasza własna, podobno pyszna i bliska smakiem tej której próbowaliśmy. Inspirowałam się przepisem z bloga Kuchnia z...
Polska Zupa
Wegetariańskie
,
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Papryka
,
Przetwory
,
Chilli
,
Peperoni
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim
Polędwica w cieście francuskim świetnie się prezentuje i z całą pewnością może być ozdobą stołu. Można ją przygotować na różne z sposoby. U mnie z kapustą i grzybami czyli typowo polskie smaki. 1 polędwica wieprzowa 200 g kapust kiszonej mała cebula ki...
Polska Zupa
Z piekarnika
,
Mięso
,
Wieprzowina
,
Kapusta kiszona
,
Ciasto francuskie
,
Grzyby suszone
,
Polędwica wieprzowa
Sałatka z pieczonym kalafiorem
Sałatka z pieczonego kalafiora ze słodkimi akcentami. Stanowi bardzo malowniczy element stołu. Przepis pochodzi z książki Sami Tamimi i Yotam Ottolenghi Jerozolima, którą dostałam w Święta Bożego Narodzenia. U mnie z malutkimi modyfikacj...
Polska Zupa
Wegetariańskie
,
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Cynamon
,
Sałatki
,
Orzechy laskowe
,
Kalafior
,
Seler naciowy
,
Granat
Tatar z Sarny
Przepis na tatar z sarny Jeśli macie dostęp do świeżej dziczyzny lub możecie ją kupić zróbcie sobie koniecznie tatar z polędwicy z Sarny. To naprawdę wykwintne i wyśmienite danie, doskonała zakąska do mocniejszych trunków
Zbiór przepisów kulinarnych
Przystawki
,
Cebula
,
Oliwa
,
Mięso
,
Jajko
,
Dziczyzna
,
Polędwica
,
Sarna
,
Ogórek kiszony
,
Tatar
←
Poprzednia
246
247
248
249
250
Następna
→