Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
116 wyników
Przepis na metale
Buraczków czas!
Ależ nas tu dawno nie było!Nie ma się co tłumaczyć. Nieobecność nie oznacza jednak wcale, że nie gotowaliśmy. Gotowaliśmy, gotowaliśmy! Na równi z pieczeniem, przyrządzaniem deserów, poszerzaniem wiedzy na temat zdrowego żywienia, odkrywaniem nowych sm...
To co Ty jesz?
AQAPHOR Onyx, czyli największy dzbanek filtrujący z wkładem B25Mg - recenzja
Lato wiąże się z upałami i co za tym idzie - dodatkowe nawadnianie naszego organizmu jest obowiązkowe!Zresztą, czy wiecie, że dorosły człowiek składa się w 60-70% z wody, dziecko w 75%, a noworodek w 80%?Woda stanowi około 80% objętości krwi, 80% mózgu...
Di gotuje
Recenzje
,
Aquaphor
Czy warto kupić dzbanek filtrujący wodę
Mimo wdrażania coraz nowocześniejszych technologii uzdatniania wody i sukcesywnie prowadzonych remontów sieci wodociągowej, nasza kranówka nadal pozostawia wiele do życzenia. Sporo w niej pochodzących z sieci zanieczyszczeń - szlamu, rdzy, metali ciężk...
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kuchnia i dom
Likwidacja pasożytów według doktor Huldy Clark
Witajcie,Nie pisałam dośc długo, z kilku powodów. Przede wszystkim cały rok 2015, a zwłaszcza jego ostatnie tygodnie upłynęły mi pod znakiem chorób, dolegliwości, lekarzy i strachu z tym związanego. Kolejny powód to brak czasu -Ci, którzy blogują...
Healthy Lifestyle Passion
Home
,
Diety
Współpraca z morelowykot.pl
Przed świętami dostałam paczkę od Morelowego Kota! :)Zawierała cztery opakowania kolorowego musli. Jakiś czas temu pisałam u mnie na Instagramie o zamówionych przeze mnie mieszankach innej firmy, Morelowego Kota wcześniej nie próbowałam,ale cenowo wych...
Feel Eat!
Współpraca
Pieczony pstrąg z kopytkami szpinakowymi i brokułami!
Wszystkie zalecenia żywieniowe podkreślają, żeby na Naszych stołach co najmniej dwa razy w tygodniu powinna znaleźć się ryba! Mimo, że zewsząd jesteśmy taranowani informacjami, że ryby zawierają metale ciężkie, albo pochodzą z zanieczyszczonych wód, to...
creative in kitchen
Featured
,
Zdrowo
,
Obiad
Cukinia i jej składniki odżywcze oraz przepisy
Cukinia (Cucurbita pepo convar. giromontiina Greb., inaczej kabaczek – to odmiana dyni zwyczajnej), jest łagodnym w smaku, lekkostrawnym warzywem, które nie tylko bardzo dobrze smakuje w wielu daniach, ale cenione jest we wszelkich dietach odchudzający...
Wiki Rose >>blog
Przepisy
,
Kiszonki
,
Cukinia
Homocysteina - dowiedz się dlaczego jej kontrola jest tak ważna dla Twojego zdrowia
Od bardzo dawna wiadomo, że niedobór witaminy o nazwie kwas foliowy u kobiet w ciąży stwarza ryzyko powstania poważnych wad rozwojowych płodu. Od kiedy pamiętam zaleca się kobietom w ciąży i planującym zajść w ciążę suplementację kwasem foliowym.Dlacze...
Wiki Rose >>blog
Miażdżyca
,
Homocystaina
,
Kwas foliowy
,
Układ nerwowy
Cukinia nadziewana
Cukinia to warzywo lekkostrawne o łagodnym smaku, w którym nie odkładają się metale ciężkie. W swoim składzie zawiera żelazo, magnez, potas oraz witaminy B1, A, C, K, PPDziś mam dla Was przepis na cukinię nadziewaną mięsem, ryżem i pomidorami.&nb...
Zapachy w Kuchni
Dania główne mięsne
D.I.Y Jogurcik roślinny
Nadal leżę i choruję, ale już przynajmniej ogarniam co się dzieje wokół mnie, mogę rozmawiać, pisać, oglądać - jupi!Choć przez pierwsze dni byłam jak takie leżące warzywko zdana na pomoc i obiady pana Selera, to od kilku dni znowu staram się działać w ...
Vegan Fairytale
Słodkości
,
Rozkminy życiowe
,
D.i.y
,
Diy
,
Jogurt
,
Nowiny z wegańskiej gminy
,
Sos
Syrop z owoców pigwowca
Kto pamięta takie smaki? Bo ja tak! Syrop z owoców pigwy robiony przez moja ukochaną Ciocię Gienię. Bo Ciocia wytrawną kucharką była i absolutnie wszystko czego się tknęła przerabiała na pyszności. Do dziś pamiętam, kiedy będąc dzieckiem niemal bie...
PrzepisoweLove
Bezglutenowe
,
Porady żywieniowe
,
Jesień
,
Wartości odżywcze
,
Zima
,
Do picia
,
Cukier trzcinowy
,
Pigwa
Dlaczego pomidor jest czerwony?
Bo zawiera barwnik z rodziny karotenoidów nazywany likopenem. W zależności od jego zawartości kolor pomidorów różni się od pomarańczowego po czerwony. Stąd też mamy... The post Dlaczego pomidor jest czerwony? appeared first on MODA NA BIO.
MODA NA BIO
ZDROWIE
,
Pomidor
Czy warto kupić dzbanek filtrujący wodę
Mimo wdrażania coraz nowocześniejszych technologii uzdatniania wody i sukcesywnie prowadzonych remontów sieci wodociągowej, nasza kranówka nadal pozostawia wiele do życzenia. Sporo w niej pochodzących z sieci zanieczyszczeń - szlamu, rdzy, metali ciężk...
Cztery Fajery
Kuchnia i dom
Ostropest plamisty – poznaj potężną leczniczą moc nasion tego ostu !
Ostropest plamisty (Silybum marianum (L.) Gaertner) – gatunek rośliny należący do rodziny astrowatych (Asteraceae), wyglądem bardzo podobny do ostów. Pochodzi z obszaru śródziemnomorskiego, Afryki Północnej oraz Azji Zachodniej. Rozprzestrzenił się w w...
Wiki Rose >>blog
Slider
,
Antyoksydanty
,
Ostropest plamisty
,
Wątroba
,
Zatrucia pokarmowe
Książki warte uwagi- rozwój duchowy
Jak już kiedyś Wam wspominałam, kocham książki. Należę do pokolenia wychowanego bez komputerów, za czasów mojego dzieciństwa i młodości jedyną rozrywką było podwórko lub książki. Do dzis pozostał mi nawyk czytania przed snem (choć ostatnio przyznam, że...
Healthy Lifestyle Passion
Home
,
Psychologia
Pigwowe lekarstwo na jesienno-zimową niepogodę.
Pigwa to najprawdopodobniej najstarszy owoc świata.Uprawiano ją już w czasach starożytnych, znacznie wcześniej niż jabłoń.Owoce pigwy nie nadają się do jedzenia na surowo, ponieważ są twarde i kwaśne, jednak można z nich przygotować wiele przetworów o...
WAY OF LIFE by Anna
Smacznie
,
Soki i Syropy
←
Poprzednia
4
5
6
7
8
Następna
→