Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
899 wyników
Przepis na mazurski bigos
Tatowe biesiady: Gęś faszerowana kaszą po polsku
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich akurat nie słyszałem jak zachwalali. Nasze bystrzak...
Gotowanie na gazie
Przepis
,
Kuchnia polska
,
Drób
,
Gęś
,
Tatowe biesiady
Wybory 2015 – pikantni kandydaci, których nie znasz!
Masz dość gadających głów, paplania i niekończącej się listy obietnic? Nudzi Cię wysłuchiwanie popisowych sporów kandydatów, a na dźwięk słowa ‘wybory’ masz odruch paniki? Obojętnie ... Post Wybory 2015 pikantni kandydaci, których nie znasz! po...
Magazyn kulinarny Codogara
HydePark
,
Ciekawostki
,
Gotowanie
,
Produkty
,
śmieszne
,
Wybory
Co jedzą studenci? …czyli kreatywność bez granic
Ze studiami chyba każdy miał do czynienia, chociażby o nich słysząc. To niezwykle intensywny, nadzwyczajnie wynalazczy i stale zadziwiający okres w życiu, kiedy przekonujemy się ... Post Co jedzą studenci? czyli kreatywność bez granic pojawił si...
Magazyn kulinarny Codogara
HydePark
,
Zupka chińska
,
Ketchup
,
Studenckie żarcie
,
Student potrafi
Typy osób przy wigilijnym stole
Czym byłaby wczorajsza i każda inna Wigilia bez całego grona lub kilku najbliższych osób? Bez promiennych uśmiechów uwiecznionych na zdjęciach, życzeń od serca, wesołej krzątaniny ... Post Typy osób przy wigilijnym stole pojawił się poraz pierws...
Magazyn kulinarny Codogara
HydePark
,
Boże Narodzenie
,
Wigilijny stół
,
Wigilia
Jak wykorzystać świąteczne resztki
Zarządzam audyt poświątecznych pozostałości. W swojej kuchni, ale i Was do niego zachęcam. Zaglądajcie do lodówek, na balkon i spiżarnii. Dawajcie resztkom szansę, niech się nie marnują. Metamorfoza potrafi zaskoczyć, bożonarodzeniowe ciasta mogą zost...
Kuchnia w formie
Przepisy
,
Boże Narodzenie
,
Water&Wine
,
Nie marnuję
,
Gotuję
,
Resztki na stół
,
Co zrobić z jedzeniem po świętach
Podsumowanie akcji kulinarnej "Kuchnia Krajów Słowiańskich 2016"
Witajcie Moi Drodzy!Wiem, wiem trochę czasu minęło od zakończenia tegorocznej edycji akcji, ale najzwyczajniej w świecie brakowało mi czasu, by usiąść spokojnie przed komputerem i zabrać się za podsumowanie "Kuchni Krajów Słowiańskich 2016".W tym...
Skarbnica Smaków
Akcje kulinarne
Piernik staropolski
Witam poświątecznie :)Mam nadzieję, że chociaż trochę odpoczęliście i zjedliście coś pysznego.U mnie okres przedświąteczny był naprawdę gorący. Do środy chodziłam do pracy więc przygotowania musiałam sobie rozłożyć w czasie, żeby wszystko zrobić i zdąż...
uizywkuchni
Cukier
,
Mąka
,
Jajka
,
Mleko
,
Czekolada
,
Kakao
,
Boże narodzenie
,
Ciasta
Feijoada po raz kolejny
Nieubłagannie zbliża się sylwester a Ci którzy przygotowują tzw. słynne domówki zapewne staną przed pytaniem jakie dania zaserwować aby stworzyć dobrą bazę pod napoje z procentami, zapełnić żołądki na długie godziny zabawy a zarazem nazajutrz nie być z...
Smaki Brazylii
Kuchnia brazylijska
,
Na ciepło
,
Obiad
,
Fasola
,
Wieprzowina
Bigos świąteczny
Pyszny bigos nie tylko w świętaSkładniki• 2 kg kapusty kiszonej• 80 dag mięsa z karczku• 50 dag dobrej kiełbasy• 2 cebule• 2 marchewki• 1/3 szklanki suszonych grzybów• 1/2 szkl żurawiny suszonej• 2 duże ząbki czosnku• 2 łyżki miodu płynnego• 2 marchewk...
W królestwie smaków Beaty
Obiady
,
Święta
,
Przystawki
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem
Młoda kapusta zasmażana z boczkiemMoja ulubiona pora roku – stragany pełna świeżych warzyw, pięknych, jędrnych marchewek, kalarep, buraczków i szparagów. Nie mogę też wyobrazić sobie wiosny bez młodej kapusty. Można z niej wyczarować pyszne, pros...
Gdy w brzuchu burczy...
Cebula
,
Wieprzowina
,
Dania jednogarnkowe
,
Kapusta
,
Boczek
Al Vecchio Forno na prywatnej „extraścieżce”
Rzadko się zdarza, żebym przeczytał publicystykę stwierdzając w duchu cholera, dobre! (przekleństwo byłoby pewnie nieco bardziej soczyste, ale pozostańmy politycznie poprawni). Taka sytuacja zdarzyła mi się ostatnio, po krótkiej lekturze ...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Pizza
,
Calzone
,
Pychowice
Domowa granola z pieczoną śliwką
Jedno z moich ulubionych śniadań. Zawsze gdy "chodzi za mną" coś słodkiego, przygotowuję sobie ten deser. Świetnie sprawdza się jako pierwszy posiłek. Do naszej kruszonki/granolki ;) możemy dodać miks naszych ulubionych płatków zbożowych (owsiane, orki...
abcdieta od kuchni
PRZEPISY
,
Desery
,
Ciasta
,
Dieta
,
Domowa granola
,
Crunchy
Co oglądać w 2018? Filmy i seriale o jedzeniu
W długie zimowe wieczory i leniwe weekendy nareszcie można nadrobić filmowe zaległości. My jesteśmy monotematyczni – lubimy pożerać dobre jedzenie i piękne obrazy. Co warto obejrzeć w 2018?Bizzare Foods, YoutubeAndrew Zimmern, amerykański k...
Crust and Dust - Kulinarny Blog Roku 2012. Jemy i piszemy.
Czytelnia
Klopsiki drobiowe z groszkiem – danie do słoika na wyjazd
Klopsiki drobiowe z groszkiem danie do słoika na wyjazd Odkąd mój mąż, zaczął pracować poza domem , wygodne stało się przygotowywanie jedzenia w słoikach . Wiadomo , na wyjeździe Read More ... Post Klopsiki drobiowe z groszkiem danie d...
Ogrodnik w podróży
Z
,
Na
,
Przepis
,
Do
,
W
,
Szybkie
,
Kuchnia
,
Sosie
,
Dania
,
Słoików
,
Zapasy
,
Pracy
,
Wyjazd
,
Dania w słoikach,czyli kuchnia na wyjazdy
,
Groszkiem
,
Obiady
,
Klopsiki
,
Przechowywanie
,
Słoikach
,
Jakie
,
Słoiki
,
Podróż
,
Potem
,
Są
,
Wakacje
Proste kiszenie kapusty
Składniki :1 twarda główka kapusty, moja miała 1600 g i w tym słoju zniknęła, następnym razem ukiszę 2 główkisólświeży koperek1 marchewkasłoik lub kamionkaNaczynie nie powinno być wypełnione kapustą po brzegi!Najlepiej kisić kapustę jesieni...
Proste Potrawy
Przetwory
Najedzeni Fest!
Niedzielny poranek nie zachęcał do wystawienia nosa z domowych pieleszy. Za oknem taka mgła, że nie widać czubka własnego nosa. W związku z tym miałem nadzieję, że spędzę leniwy dzień pod kocem, jednak rzeczywistość okazała się dużo bardziej wymagająca...
Obiad za dychę - blog kulinarny
Wiadomości
,
Recenzje kulinarne
,
Krakowskie restauracje
,
Kraków
,
Restauracje
,
Festiwal
,
Festiwal kulinarny
,
Forum Przestrzenie
,
Najedzeni Fest
←
Poprzednia
45
46
47
48
49
Następna
→