Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Al Vecchio Forno na prywatnej „extraścieżce”
Zjedz Kraków
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
77
Kategorie
216
Al Vecchio Forno na prywatnej „extraścieżce”
Rzadko się zdarza, żebym przeczytał publicystykę stwierdzając w duchu cholera, dobre! (przekleństwo byłoby pewnie nieco bardziej soczyste, ale pozostańmy politycznie poprawni). Taka sytuacja zdarzyła mi się ostatnio, po krótkiej lekturze ...
Zjedz Kraków
14 maj 16
Miejsca
,
Pizza
,
Calzone
,
Pychowice
miejsca
69 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Zjedz Kraków
Co jeść? Co pić? Gdzie jeść? Gdzie pić?
77
216
Polecane przepisy
Penne z fenkułem i cukinią - Fennel And Zucchini Pasta - Pene al finocchio e zucchine
Smakołyki Angeli na FacebookuPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients:1-2 cukinie/ 1-2 zucchini/ 1-2 zucchine1-2 fenkuły/ 1-2 fennels/ 1-2 finocchi1 cebula/ 1 onion/ 1 cipollagarść ziaren sezamu/ handful sesame seeds/ una manciata di semi di sesamo...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Obiad
,
Supper
Florenckie rozmarynowe bułeczki wielkanocne - Florentine Easter Rosemary Buns - Pan di ramerino (il dolce tipico di Firenze per il Giovedì Santo)
Smakołyki Angeli na FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/IngredientiZaczyn/ Starter/ La biga200 g mąki/ 7 oz all purpose white flour/ 200 g di farina forte100 g letniej wody/ 3.5 oz lukewarm water/ 100 g di acqua tiepida2 g drożdży/ 0.0...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pieczywo
,
Bread
,
Pane
Razowy wieniec (chleb) z ziemniakiem i marchwią - Potato And Carrot Wholemeal Bread - Corona integrale alla patata e carota
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki pszennej pełnej/ 10.5 whole meal flour/ 300 g di farina integrale200 g mąki pszennej np. durum/ 7 oz plain wheat flour/ 200 g di farina di grano duro oppure...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pieczywo
,
Bread
,
Pane
Razowy wieniec (chleb) z siemieniem lnianym i rozmarynem - Flax Seed And Rosemary Wholemeal Bread - Corona integrale ai semi di lino con rosmarino
Smakołyki Angeli via FacebookPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki pszennej pełnej/ 10.5 whole meal flour/ 300 g di farina integrale200 g mąki pszennej np. durum/ 7 oz plain wheat flour/ 200 g di farina di grano duro oppure...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Pieczywo
,
Bread
,
Pane
Roladki drobiowe z kasztanami i "Pocztówki znad krawędzi"
Pozazdrościłam Francuzom ich kurczaka z kasztanami i postanowiłam zrobić danie inspirowane ich kuchnią. Na kasztany z mojej prywatnej uprawy przyjdzie czekać jeszcze wiele lat, jeśli w ogóle zaowocują. Na szczęście zawsze mogę liczyć na asortyment w mo...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy
,
Książki
,
Mięsne
,
D. z kurczaka
,
Pierś kurczaka
,
K. francuska
,
Rolady wytrawne
,
Zioła prowansalskie
,
Kasztany jadalne
Al Vecchio Forno na prywatnej „extraścieżce”
Rzadko się zdarza, żebym przeczytał publicystykę stwierdzając w duchu cholera, dobre! (przekleństwo byłoby pewnie nieco bardziej soczyste, ale pozostańmy politycznie poprawni). Taka sytuacja zdarzyła mi się ostatnio, po krótkiej lekturze ...
Zjedz Kraków
Miejsca
,
Pizza
,
Calzone
,
Pychowice
Plotki, kłamstwa z piekarnika czyli włoskie chiacchiere, bugie
Nowy Rok 2016 zaczął sie dla mnie dość marnie, jakoże pierwszy miesiąc spędziłam praktycznie na leczeniu siebie i mojego synka z paru przeziębień i odganianiu ataków przeróżnych wirusów grypopodobnych :/ Owe stany chorobowe dały sie nam tak mocno we zn...
Biały Obrus
Dla dzieci
,
Ciasteczka
,
Rum
Risotto z cielęciną - Risotto with veal - Risotto con il vitello
Polish/English/ItalianSkładniki/Ingredients/ Ingredienti200 - 300 g ryżu (np. arborio)/ 7- 10.5 oz (arborio) rise/ 200- 300 g di riso arborioNadzienie:/Filling:/ Farcita:250-300 g ugotowanego do miękkości mięsa (najlepiej cielęciny)/ 8-10.5 oz soft coo...
SMAKOŁYKI ANGELI, ANGELA'S DELICACIES, LE PRELIBATEZZE DI ANGELA
Lunch
,
Cena
,
Pranzo
,
Obiad
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone