Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
1039 wyników
Przepis na Marder III
Makowiec strucla z makiem - najlepszy (przepis)!
To jeden z tych przepisów, które przechodzą z pokolenia na pokolenie. Robiła go mama, babcia, prababcia (praprababcia?). Zapewne każda dodała coś od siebie i w ten sposób ulepszyła przepis. Wersja którą zaprezentuję poniżej jest, jak dla mnie, idealna....
Patelnią po głowie
Przepis
,
Ciasto
,
Deser
,
Ciasto krucho-drożdżowe
Warsztaty Na fali smaku Seko
Dzisiaj w Warszawie odbyły się warsztaty z firmą Seko Na fali smaku, prowadziła je Samar Khanafer finalistka III edycji Masterchefa. Bardzo sympatyczna dziewczyna, mające te same libańskie korzenie co i ja.Organizatorem całych warsztatów była firma Sek...
Sztuka pokochania gotowania
Kuchnia polska
,
Lokowanie produktu
,
Boże Narodzenie
,
Kuchnia arabska
,
śledzie
,
Warsztaty
,
Kuchnia żydowska
WYNIKI KONKURSU,, KASZA,TOFU, KOKOS...
Witajcie :) miałam Was troszkę potrzymać dłużej w niepewności ale.... post mi się przez nieuwagę opublikował....są zatem wyniki :)Dziękuje wszystkim za udział w konkursie,, Kasza, tofu, kokos w jednym daniu lub deserze,, Tym, którzy nie pod...
Kulinarne zapiski
Konkurs kulinarny
Tort z Sernikiem
Składniki: Sernik:-600g naturalnego twarogu-4 duże jajka (osobno żółtka i białka)- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/2 szkl Cukru trzcinowego Cukier Królewski-1/2 szkl śmietany 30%Ciasto kruche:-125g zimnego masła...
Przy Piecu
Torty
Wielka Gala Restaurant Week 2018
NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018! 25 listopada w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Nagrodzonych zostało kilkadziesiąt restauracji, które goście u...
Odczaruj Gary!
WARSZTATY, RECENZJE, SPOTKANIE, DEGUSTACJE
,
RESTAURACJE
,
RESTAURANT WEEK
,
Wielka Gala Restaurant Week 2018
Lazania z borowikami; scenariusz nowego filmu
Drugi scenariusz filmowy na blogu (pierwszy tutaj). Tym razem kręcę film Wielkie żarcie lazaniiCzas akcji: niedziela, 25 października 2015 roku, późne popołudnieMiejsce akcji: mieszkanie na blokowisku we WrocławiuScenografia: niestarannie wyprasowany b...
o-smaku
Wegetariańskie/wegańskie
,
Makaron
,
Grzyby
Smaki Maghrebu: Makroud/Makrout
Obecnie trwa miesiąc Ramadanu, dlatego przepis na dziś to..Makroud/Makrout (pisownia zależnie od kraju), ciasteczka robione z kaszy i mąki, z nadzieniem daktylowym, smażone na tłuszczu. Choć tradycyjnie przygotowuje się je w większości krajów Maghrebu,...
Kocie Oczka
Odsłona Paryża
Pobyt w Paryżu przez trzy tygodnie odcisnął swoje piętno w mej świadomości. Jechałam na ziemię francuską z mieszanymi uczuciami. Pierwszy, krótki pobyt nie wywołał u mnie przypływu szału ani zachwytu. Właśnie z Paryżem tak jest albo się go pokocha albo...
Voyagedegustacje
Podróże i smaki
,
Kuchnia francuska
,
Francja
,
Paryż
Historia od kuchni: Brokuł
Dziś opowiem Wam o warzywie kontrowersyjnym. Może nie tak bardzo jak gorzka brukselka, ale również dzielącym smakoszy na tych, którzy go kochają bądź nienawidzą, bo w dzieciństwie był im na siłę wpychany do ust. Przed Wami brokuł. Jeśli spojrzymy na św...
Wege znaczy pyszne!
Aktualności
,
Historia od kuchni
,
Historia jedzenia
,
Brokuł
,
Brokuł historia
,
Skąd się wziął brokuł
,
Warzywa historia
Food Blogger Fest VII – relacja
Tegoroczny identyfikator fot. D.SzymborskaTo była szalona sobota! Trzy wydarzenia w trzech różnych miejscach Warszawy, wszystko w biegu. Jednak było warto. Rozdanie medali w Falenicy – zakończenie Zimowych Biegów Górskich (4 miejsce w K35), FBF i Bike ...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY
,
Blogerzy
,
Blog
,
Food blogger fest
,
Blogierski
,
Dla blogerów
Wyniki konkursu "Schyłek lata z sosami Folwark"
Dziękujemy wszystkim za udział w Naszym konkursie"Schyłek lata z sosami Folwark"Przypominamy, że do wygrania były 3 nagrody :)I kosz z produktami FolwarkII i III produkty FolwarkLaureatów wybrałyśmy spośród nadesłanych zgłoszeń.Zwycięzcom g...
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Konkursy
Jerozolima. Góra Oliwna. Gotujemy "otwarty Kibbeh".
Danie pochodzi z fenomenalnej książki kucharskiej "Jerozolima" napisanej przez Yotama Ottolenghi i Sami Tamimi. Żyda i Araba. Posłużę się wybranymi z niej cytatami.Jerozolima jest stolicą kibbehu. Tylu odmian dania nie ma nigdzie na świecie. Kłopot w t...
A k a c j o w y B l o g - w podróży, w kuchni i wśród ptaków
Dania główne-mięsne
,
Azja
,
Izrael
Idealny krem z warzyw
Przepis na powyższą zupę znajdziejsz tutajGet the recipe for this soup herePrzeglądając zdjęcia potraw przyrządzonych przez zawodowych kucharzy zawsze zastanawiałam się jak udaje im się osiągnąć idealną konsystencję zupy krem. Obrazy sugerowały, że ich...
Al's kitchen
3.ZUPY/SOUPS
,
8.O JEDZENIU/ABOUT FOOD
,
DIY
Orient Dalekiego Wschodu po Krakowsku
Pisaliśmy już o potrawach z dalekiej Azji. W tym poście również coś dla smakoszy orientalnych potraw. Tym razem chciałabym zabrać Was na małą, krótką, ale na pewno ciekawą wycieczkę do największego kontynentu świata w rejony Chin i Tajlandii."Gdzie idz...
Moja Mama Gotuje...i bloguje.
Wegetariańsko
,
Obiad
,
Kulinarne podróże
,
Gdzie dobrze zjeść
Zawalcz o swoje wewnętrzne piękno z Goldfish Kiss :)
Goldfish Kiss jest produktem marki Lio Fiber. Jest to suplement diety inspirowany naturą oraz dedykowany kobietom, które pragną pozostać w zgodzie ze swoim organizmem, utrzymać dobrą formę, poprawić wygląd swojego ciała i zachować młodość. Polecany kob...
Zdrowie na języku
Przemiany ciąg dalszy /2 tydzień/
Pierwszy tydzień za mną, drugi właśnie się rozpoczął?Jak pójdzie mi tym razem? Czy ulegnę cukrowi?Planuję go odciąć całkowicie, żadnych ulg czy odstępstw, tylko czy dam radę?I pytanie zasadnicze: czy ma to sens?Dzień 1 /21.02.2018/Pobudka godz. 5.00- k...
Prosto i swojsko
DIETA - CIĄG DALSZY
←
Poprzednia
48
49
50
51
52
Następna
→