Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
24105 wyników
Przepis na garnek rzymski przepisy
Domowy chleb ziołowy
Po ostatniej przygodzie z pieczeniem chałki rozpoczęliśmy przygodę z "większą formą" - i nie mamy tu na myśli foremki do pieczenia ;)Nowy żeliwny garnek idealnie sprawdził się do pieczenia domowego chleba i, szczerze przyznajemy, ten, który tu widzicie...
Stylowy Widelec
W kuchni
,
Lifestyle
Tradycyjne eklery
Delikatne i szlachetne eklerki z creme patissiere i polewą czekoladową w sam raz na niedzielny deser ;)Przepis :Ciasto parzone :250 ml wody125 g masła1 szklanka mąki4 jajkaW małym garnku zagotować wodę z masłem, następnie dodać mąkę i dokładnie w...
Desery & Fotografia
Ciasta z kremem
Domowy mus jabłkowy do ciast i deserów
Co dziś dla Was przygotowałam?Domowy mus jabłkowy który pachnie latem, ma piękny złoty kolor i zimą smakuje najlepiej. Bo którz teraz je przetwory z jabłek kiedy mamy ich pod dostatekiem w surowej formie. Świeże jakbłka są najzdrowsze, no ale skoro świ...
słoik smaku
Owoce
,
Przetwory
,
Jabłka
,
Mus
,
Na zimę
,
Do ciast
,
Przepis
Kapuśniak na wędzonych żeberkach
Dawno nie jadłam kapuśniaku, a ten chodził mi po głowie od jakiegoś czasu.To typowo zimowa zupa w mojej kuchni więc nie robię jej zbyt często.Ta wyszła mi na prawdę wyjątkowo smaczna i cały wielki garnek zupy zniknął w mgnieniu oka.Na garnek około 6-7 ...
Jemy Pijemy
Cebula
,
Zupa
,
Kapusta kiszona
,
Włoszczyzna
Ptysie z kremem
Ostatnio zamarzyły mi się ptysie! Robiłam je po raz pierwszy raz w życiu i wyszły cudowne. Przepis na "przykrywki" to podstawowy przepis na ciasto parzone. Moja ulubiona wersja ptysiów to ta z bitą śmietaną i cukrem pudrem, ale jeżeli jesteście zwolenn...
z miłości do pieczenia
Desery
,
Inne
Chleb pszenny na zakwasie
Początki z chlebem nie są łatwe. Czasami wychodzi zakalec, czasami zamiast ładnego bochenka w rezultacie mamy wielkiego, płaskiego kleksa. Nie należy się jednak szybko zniechęcać. Własne wypieki są wdzięczne i sprawiają wiele satysfakcji... nawet jak n...
Słodki smak czekolady
Pieczywo
,
Chleb
,
Zakwas
Popcorn! Przepis i recenzja maszynki
Klasyka amerykańskiej kuchni przekąsek - POPCORN. Obecnie podawany w kinach w całej Polsce - i główny powód, dla którego omijam kina szerokim łukiem. Popcorn ŚMIERDZI. Ten kinowy. Czy on jest robiony na starym tłuszczu, czy co - smród zabija z daleka.A...
Kaflowa Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Popcorn
,
Gadżety kuchenne
,
Recenzje
Pierogi z jagodami ... Wiosną?
Pierogi z jagodami... wiem, że jeszcze nie czas na jagody, ale jak patrzę za okno, to chyba tylko przypomnienie smaku przepysznych pierogów z jagodami może poprawić mi nastrój.&nb...
chilli, czekolada i odrobina mięty
Jagody
,
Pierogi
,
Pierogi z jagodami
Tartine Bread
Przepis na ten wyjątkowy bochenek został opracowany przez Chada Robertsona, który jest właścicielem legendarnej piekarni "Tartine Bakery" w San Francisco. Chleb wychodzi perfekcyjny, ma wyjątkowo chrupiącą skórkę, a miąższ wilgotny i pełen nieregularny...
Wyzwania Kuchenne
Domowa piekarnia
Ketchup z cukinii
Sposób na zamknięcie cukinii w słoiczku - ketchup z cukinii.Składniki:1,5 kg cukinii (waga wydrążonej i jeśli zachodzi potrzeba obranej cukinii)400 g cebuli3 płaskie łyżeczki soli200 g cukru1 płaska łyżeczka papryki słodkiejpół płaskiej łyżeczki papryk...
Smak mojego domu
Cukinia
,
Przetwory
,
Koncentrat pomidorowy
,
Ocet
Schab w pomarańczach
Jednymi z pierwszych słów jakie Brasileiro nauczył się w języku polskim było ... WIEPRZOWINA.Jego zdaniem wieprzowina w Polsce jest wyjątkowo smaczna i dlatego też często pojawia się na naszym stole. Pojawiła się też na stole w Boże Narodzenie i to wg ...
Smaki Brazylii
Fasola czarna
,
Na ciepło
,
Wieprzowina
,
Schab
Wegańskie Gołąbki z Czerwonej Kapusty
Wegańskie gołąbki z czerwonej kapusty. Tym razem nie będzie łatwo , bo gołąbki oczywiście rządzą się swoimi prawami. Zatem musisz zarezerwować sobie dłuższą chwilę na te rarytasy. Ale czego się nie robi dla gołąbków. Nie często sprawiam sobie takie prz...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
PRZEPISY
,
OBIADY
,
Wegańskie
,
Bez glutenu
,
Bez pszenicy
,
Cebula
,
Olej kokosowy
,
Pieczarki
,
Siemię lniane
,
Wegańskie gołąbki
Wegański Rosół z Kurkumą
Rosół to ulubiony przysmak mojej mamy, stąd też nie będę ukrywać jak jest niedziela to jest i rosół. Obecnie sprawy się mają tak, że od kilku miesięcy moja mama przyłączyła się do nas roślinożerców i nie je mięsa, stąd razem zagłębiamy tajniki rosołu ...
Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie » Bezgrzeszna Rozpusta - Jedz pysznie i świadomie
PRZEPISY
,
OBIADY
,
Wegańskie
,
Bez pszenicy
,
Olej kokosowy
,
Marchew
Krem cytrynowy – lemon curd
Już od jakiegoś czasu chciałam spróbować zrobić angielski lemon curd czyli gęsty krem cytrynowy z jajek, cukru i cytryn, inne składniki są opcjonalne, ale dodatek tłuszczu (najczęściej masła) sprawia, że krem ma delikatną, aksamitną konsystencj...
CIASTKOŻERCY.PL
WSZYSTKIE
,
Krem
,
DODATKI
,
KREMY I POLEWY
,
Cytryna
,
Olej kokosowy
Gulyásleves – węgierska zupa gulaszowa
Dziś zapraszam Was w niezwykłą podróż smaków do kraju, gdzie królową kuchni jest papryka. Węgry i jedna z najpopularniejszych potraw czyli zupa gulaszowa. Na Węgrzech zwana jest gulyásleves lub krócej gulyás. Aromatyczna zupa wyróżniająca się intensywn...
Wędrówki po kuchni
Klasyczne
,
Kuchnia węgierska
Leczo z kolorowej papryki „na już i na zimę”
Leczo najlepsze jest latem. Nie ma sensu spierać się na ten temat. Ugotowane późną jesienią, zimą czy na wiosnę nie będzie miało pełnego smaku wygrzanych w słońcu pomidorów i papryk. Poza sezonem na paprykę i pomidory smak jest płaski, więc trzeba go n...
Agata gotuje, czyli Kobieta Wszechjedząca
Cebula
,
Olej rzepakowy
,
Wege
,
Jednogarnkowe
,
Potrawy z warzyw i owoców
,
Czerwona papryka
,
Papryka
,
Pomidor
,
Kiełbasa
,
Ostra wędzona papryka
,
Pomidor malinowy
,
Wędzona papryka
,
żółta papryka
,
Boczek wędzony
,
Słodka wędzona papryka
,
Zielona papryka
←
Poprzednia
322
323
324
325
326
Następna
→