My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Piersi kacze w pomarańczowym sosie danie wykwintne, łączące kuchnię francuską oraz azjatycką poprzez smak, składniki i sposób przygotowania. Mięso Przeczytaj cały artykuł
Post span&g...
Naleśniki z farszem z pieczarek i żółtego sera, polane sosem koperkowym na śmietanie to wyśmienite danie na obiad. Ja zawsze smażę trochę więcej naleśników, które można podać również np. z dżemem na kolację. Choć ja i tak bardziej lubię te wytrawne. My...
Crêpes Suzette to naleśniki, które powstały przypadkiem pod koniec XIX w. Jest wiele wersji co do tego w jakich okolicznościach i kto je zrobił po raz pierwszy. Nie do końca nawet wiadomo kim była Suzette, dla której ową potrawę przygotowano. Jest wiel...
Dynia nadal rządzi w naszej kuchni, a ponieważ uwielbiam ją w wypiekach, miałam przeczucie, że dyniowe naleśniki okażą się strzałem w dziesiątkę : ) Danie idealnie sprawdzi się dla najmłodszych, którzy zazwyczaj przepadają za naleśnikami, a dod...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
Naleśniki z serem i musem truskawkowym podałam jako lekki obiad, choć śmiało może robić za sycący deser. Taki posiłek jest Przeczytaj cały artykuł
Post Naleśniki z serem i musem truskawkowym poj...
Gdy byłam nastolatką dość często przygotowywałam sobie mini naleśniki i obsypywałam je z wierzchu tratym żółtym serem i ketchupem. Mini naleśniki przykryte serem na jeden kęs to dziś podałam chłopcom na śniadanie. Pomysł okazał się strzałem w d...
Wpis pochodzi z www.mgotuje.plNaleśniki francuskie onazwie Caprese Suzette. Topyszne, cieniutkie naleśniki zatopione wsosie pomarańczowym, które cieszą się popularnością nacałym świecie inic dziwnego ponieważ... Czytaj dal...