Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
4268 wyników
Przepis na dorsz pieczony
Wytrawny placek a’la pizza
Już kilka razu udało mi się upiec bardzo smaczne wytrawne ciasta, m.in. wytrawny keks z cukinią i camembertem, muffinki z suszonymi pomidorami, kaparami i oliwkami czy te muffiniki z serem i suszonymi pomidorami. Dziś podobna propozycja &...
W Krainie Smaku
Dania z wędliną
,
Pizze
Pasztet z indyka z whisky i żurawiną
Prosty przepis na pasztet z piersi indyka z dodatkiem żurawiny moczonej w whisky. Pieczony w niskiej temperaturze, jest soczysty o pysznym lekko słodkim... The post Pasztet z indyka z whisky i żurawiną appeared first on Studio Kuchnia.
Studio Kuchnia
śniadanie
,
Święta
,
Boże Narodzenie
,
Drób
,
żurawina
,
Mięsne danie
,
Wyroby domowe
,
Indyk
,
Cielęcina
,
Pasztet
,
Whisky
Pieczony kurczak Maryland
Kurczak, wędzony boczek, kukurydza, fasola, bananybanany?! Tak, banany Może Wam się to wydawać dziwnym połączeniem, ale zapewniam, że to działa i jest bardzo smakowite. Smak bananów nie dominuje. Mięso jest soczyste i aromatyczne. A cała potraw...
Smaki Asi
Słono
,
Kurczak
,
Obiad
,
Kukurydza
Pasztet drobiowy "porosołowy" bez wątróbki, pieczony
Uwielbiam kuchnię resztkową, a w szczególności dania gdzie wykorzystuję mięso i warzywa z rosołu. Zawsze mam w zamrażalniku woreczek, do którego przekładam ugotowane mięso z rosołu. Gdy się napełni to wykorzystuję go na różne sposoby. Jednym z nich jes...
kocham.. lubię.. gotuję..
Wędliny
,
Drób
Chleb borodiński wg receptury z 1935 roku
Ciemny i sycący chleb żytni na zakwasie znany był na Rusi prawdopodobnie już od IX wieku. Stanowił podstawę diety i był konsumowany w dużych ilościach.Obecnie jednym z najpopularniejszych w Rosji gatunków czarnego chleba jest chleb borodiński. Na...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Na zakwasie
,
Mąka żytnia
Niemiecki chleb żytnio-pszenny (60/40) z Kassel
Prosty chleb mieszany, trochę podobny do naszego baltonowskiego. W smaku lekko kwaskowy z bardzo chrupiąca skórką.Przepis znalazłem na ciekawym niemieckim blogu brotdoc.com.Zaczyn żytni140 g mąka żytnia typ 1150 90 g woda (30°C)14 g zakwas żytniSkładni...
Przepisy na domowy ser i chleb
Chleb
,
Mąka pszenna
,
Na drożdżach
,
Na zakwasie
,
Mąka żytnia
Świąteczna polędwiczka nadziewana quinoą, borowikami i wędzoną śliwką
W każde święta w moim rodzinnym domu podawany jest pieczony schab nadziewany śliwką. Mój tata jest mistrzem w przygotowywaniu potraw mięsnych. Ja inspirując się tym przepisem stworzyłam...
Quinoa Raz!
Bez glutenu
,
Przepis
,
Quinoa
,
Na słono
,
Na ciepło
,
Kolacja
,
Obiad
SAŁATKA Z PIECZONEGO BURAKA, SOCZEWICY, TOFU FETY I RUKOLI
Pieczony burak, czarna soczewica, feta i rukola to doskonale dobrane towarzystwo :) Słodkie buraki, słona tofu feta i lekko gorzkawa rukola idealnie się razem komponują. Do tego jeszcze pożywna soczewica i mamy sałatkę idealną. Polecam Wam to połączeni...
Zielona dieta
SAŁATKI
,
Soczewica
,
Bazylia
,
Buraki
,
Chili
,
Oregano
,
Feta
,
Oliwa
,
Przyprawy
,
Przyprawy greckie
,
Rukola
,
Sok z cytryny
,
Tofu
,
Beluga
,
Soczewica czarna
,
Tofu feta
,
Zioła
Marynaty do kurczaka - 8 propozycji (na grilla, patelnię i do piekarnika)
W najbliższych miesiącach będziemy spędzać czas na wolnym powietrzu, i pewnie będziemy też sporo grillować. W związku z tym postanowiłam przygotować dla Was zbiorczy post, w którym znajdziecie kilka różnych marynat do drobiu. Przygotowywałam te dania w...
Sio-smutki
Zbiorcze
'Smitten kitchen' - urokliwa kuchnia
Już kilka razy miałam do czynienia z autorkami, które jako swój atut prezentowały małe kuchnie. Tym razem – dzięki uprzejmości Wydawnictwa Znak – miałam przyjemność zapoznać się z książką Smitten Kitchen czyli Nowy Jork na talerzu autorstwa...
przypraw mnie
Pieczony jogurt, bez nabiału.
Zapiekaliście może kiedyś jogurt? Jeśli nie to koniecznie musicie spróbować! Pisząc jogurt mam oczywiście na myśli jogurt wegański - sojowy. Wybrałam smak naturalny, a sama nadałam mu kokosowo-cynamonowe aromaty. Wystarczy wmieszać wiórki kokosa,...
An Apple A Day
Czekolada
,
Wiórki kokosowe
,
Cynamon
,
Kakao
,
Wypieki
,
Płatki kokosowe
,
Nerkowce
,
Olej kokosowy
,
Jogurt sojowy
,
Mąka kokosowa
,
Melasa
Pieczony łosoś z sosem tajskim i soczewicą
Pieczony łosoś z azjatycką rozgrzewającą, nutą sosu sprawdzi się zarówno jako danie na kolację, jak i na obiad. Warto je podać z czarną soczewicą Beluga, która trochę przypomina wyglądem kawior i ładnie komponuje się na talerzu z łososiem. Sama soczewi...
Bon appetit mon amie
Kolacja
,
Ryby
Wegetariański burger z ciecierzycy
Burger, który można przygotować z rożnych, ulubionych warzyw: fasoli, soczewicy a nawet kaszy. Dodanie do nich tak zdrowych składników jak zmielony len lub otręby dodają im wartości odżywczej. Konsystencje burgerów również możemy zmienić na taką jaką l...
Cook & Bake with me
Łosoś teryiaki
"Do tej pory moim ulubionym sposobem na moją ulubioną rybę - łososia był TEN. Jednak łosoś pieczony w marynacie teryiaki wysuwa się od dziś na pierwsze miejsce. Ten prosty, rewelacyjny przepis znalazłam na blogu Nakryty Stoliczek. Łosoś jest bardzo soc...
Kulinarna pasja
Obiady i kolacje
,
Wegetariańskie
,
Ryby
,
łosoś
Kulinarne refleksje i rok 2014
Nie jestem skłonna do robienia wszelkiego rodzaju podsumowań miesięcznych rocznych, zwłaszcza, że niewiele można u mnie podsumowywać. 7 postów na cały rok - a to ci dopiero wyczyn! Nawet nie będę się tłumaczyć z tego, czemu tu tego tak mało, bo i co tu...
Kuchenne Ewolucje
Na słono
,
Obiad
,
Kurczak
,
Pierś z kurczaka
,
Bulion
Pumpernikiel z kardamonem. Chleb z historią w styczniowej Piekarni!
Pumpernikiel to chleb wywodzący się z Westfalii w Niemczech. Pierwsze zapisane wzmianki o pumpernickel sięgają 1450 roku, kiedy to magistrat miasta Osnabrück, polecił wypiekanie tego żytniego chleba w czasie głodu dla najuboższych z miasta i oko...
Kuchennymi drzwiami
Piekarnia Amber
,
Na drożdżach
,
Pieczywo
,
Do chleba
,
Korzenne
←
Poprzednia
143
144
145
146
147
Następna
→