• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
291846 wyników

Przepis na chleb farmerski z automatu

Przepis na O zakwasie pszennym: Przepis i garść porad
O zakwasie pszennym: Przepis i garść porad
Zakwas pszennyWheat sourdough starterJako miłośniczka chleba musiałam w końcu zabrać się za pszenny zakwas. Nie wiem, dlaczego zwlekałam tak długo, bo szczerze mówiąc jest on prostszy "w obsłudze" niż zakwas żytni, naprawdę! Wydarzeniem, które zdecydow...
I adore cinnamon- subiektywny blog kulinarny o zapachu cynamonu
Domowa piekarnia, Chleb, Zakwas
Przepis na Jak wygląda przykładowy dzień z mojej diety
Jak wygląda przykładowy dzień z mojej diety
Wiele osób pyta jak wygląda moja dieta. Powiem Wam kochani, że nie jest monotonna i nie jest nudna. Dania są smaczne i kolorowe co możecie zobaczyć na moim Instagramie Czy diety działają, pytacie, mnie często ? Według mnie mądrze zbilansowane posiłk...
@wojti_gotuje
Przepis na Kulinarne trendy na 2016 rok
Kulinarne trendy na 2016 rok
Jak zwykle, nie wiadomo skąd i czemu tak szybko nadszedł nowy rok. Niewątpliwą zaletą jest to, że nie wiemy co nam przyniesie. Nauczone doświadczeniem lat poprzednich, pokusimy się o małe jasnowidztwo i postaramy się przewidzieć trendy kulinarne, które...
burczymiwbrzuchu
Tosia, Śliwka, Opowieści
Przepis na Chrupiące bagietki
Chrupiące bagietki
Kilka miesięcy temu byłam w Paryżu i po raz kolejny spróbowałam bagietek z prawdziwego zdarzenia. Te autentyczne, najlepsze, francuskie niczym nie przypominają bagietek znanych w Polsce jako "bagietki francuskie". Te "nasze" są mocno puszyste, jasne i ...
Szyszkin ciągle pichci
Na śniadanie, Domowa piekarnia, Drożdże, Bagietki
Przepis na Pasta z ikry ryb słodkowodnych
Pasta z ikry ryb słodkowodnych
Ikra to specjał ulubiony przez smakoszy i to wcale nie tylko kawioru, czyli tej odmiany ikry pańskich stołów. Spotkałem się nawet, przy moim stole(!), z opinią, że lepsze są te moje odmiany kawiorów, że mają smak. Dziś jeszcze jedna z nich. Sk...
Czar kuchni i ...
Przekąski, Ikra, śniadania
Przepis na Lepieszka/lepioszka z Astany
Lepieszka/lepioszka z Astany
Wikipedia podaje, że lepioszka jest chlebem wyrabianym na bazie mąki, wody i tłuszczu bez dodatku drożdży. Ta, którą jadłam w Astanie, na pewno była chlebem drożdżowym. Nie była tak piękna jak w Uzbekistanie czy Tadżykistanie, gdzie na chlebie stemplem...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy, Wegańskie, Mąka pszenna, Drożdże, Podróże, Olej lniany, Sezam, Chleb drożdżowy, K. kazachska
Przepis na PIEPRZĘ DO RZECZY: 6 ulubionych produktów śniadaniowych
PIEPRZĘ DO RZECZY: 6 ulubionych produktów śniadaniowych
Każdy ma swoje przyzwyczajenia i ulubione produkty. Śniadanie powinno by obfite w witaminy, które pobudzą organizm i dadzą siłę na początek dnia. Coby być aktywnym na studiach, bądź w pracy. To krótka lista moich ulubionych produktów, z którymi często ...
Student też potrafi gotować
Pieprze
Przepis na Muffinki zapiekane w sosie waniliowym
Muffinki zapiekane w sosie waniliowym
Oj wiem, wiem... zapowiedziałam na insta, że pojawią się dziś, ale w ciągu dnia brakło czasu,zresztą coś mi komputer świruje i ledwo udało się dodać post z pysznymi truskawkowo- groszkowymi lodami. Mam jednak nadzieję, że teraz mi nic nie przeszkodzi (...
kuchnia w czekoladzie
Z owocami, Śniadanie, Konkurs, Makaron, Jajka, Sosy, Muffinki
Przepis na MAK
MAK
Mak - papauer somniferum - jest jednoroczną rośliną oleistą z rodziny makowatych, pochodząca zapewne z północno - zachodniej Azji. Na wielką skalę uprawiany jest w Indiach, Iranie, Azji Mniejszej i w Europie Środkowej (głównie na Węgrach). Uprawę maku ...
Ciastka - domowe słodkości
Przepis na Expo Zdrowie w Dzierżoniowie i Bielawie
Expo Zdrowie w Dzierżoniowie i Bielawie
Jako wolontariuszka brałam udział w EXPO ZDROWIE w Dzierżoniowie i Bielawie. Są to małe miejscowości więc zaskoczeniem dla mnie było duże zainteresowanie.Moje stanowisko to była dieta. Codziennie przygotowywałam bardzo smaczne pasty na chle...
Zdrowi na co dzień
CIEKAWOSTKI - PODRÓŻE - ZDJĘCIA, Pasty i pasztety
Przepis na Wilno III | Od kuchni
Wilno III | Od kuchni
Przed Wami Wilno z najsmaczniejszej jego strony. W tej podróży postawiliśmy na lokalny street food i przysmaki z których słynie Litwa a są może nieco mniej znane. W każdej knajpce królowały cepeliny i chłodnik litewski, w sklepach kindziuk i dziugas. M...
KolanoMuchy
Podróże
Przepis na Wilno: od jedzenia do jedzenia
Wilno: od jedzenia do jedzenia
Przed wyjazdem do Wilna nie byłam jakoś kulinarnie zachęcona, weszłam na Happy Cowbez przekonania, z nadzieją, że znajdę może jakąś wege jadłodajnię, która by mnie uchroniła przed kartaczami i pielmieni z mięsem. Okazało się, że takich restauracj...
comfort food
Przepis na Wielkanocne angielskie bułeczki Hot Cross Buns
Wielkanocne angielskie bułeczki Hot Cross Buns
Zrobiłam je już kilkakrotnie i wcale nie przy okazji Wielkanocy. Ale na Wielkanoc też zrobię. Są przepyszne, dekoracyjne i bardzo przyjemnie się je robi. Oczywiście lepiłyśmy je razem z dziewczynami i razem malowałyśmy na nich krzyżyki. Bułeczki są lek...
W poszukiwaniu SlowLife
Kuchnia, Bułki, Drożdże, Zaczyn drożdżowy
Przepis na Zajazd przy autostradzie – Hacienda, autovia A6, salida 303
Zajazd przy autostradzie – Hacienda, autovia A6, salida 303
Świetne gazpacho fot. D.SzymborskaOtwarte od zmierzchu do świtu…. Nawet bardziej bo od świtu to świtu – kuchnia działa 24 godziny na dobę.Zastawiony autami parking, są kampery, osobówki i ciężkarówki. Tłum ludzi.Wampirów nie zauważyłam.Zwykle jedziemy ...
On Egin Eta Topa
PRZEPISY, Restauracje, Drób, Kuchnia hiszpańska, Hiszpańskie, Deser, Hiszpania, Zupy, Indyk, Gazpacho
Przepis na Słodkie bułki drożdżowe + ser, amarantus, melisa, goja
Słodkie bułki drożdżowe + ser, amarantus, melisa, goja
Chleb na zakwasie dziś zarobiony może być upieczony dopiero jutro. Dlatego pomyślałam o upieczeniu bułek, które będą gotowe do zabrania jutro rano do pracy. Będę mogła pospać pół godzinki dłużej :) Nadzienie jest kwestią całkowitego eksperymentu. Plano...
Weekendy w domu i ogrodzie
Przepisy, Wegetariańskie, Na słodko
Przepis na Kotlety mielone z zielonym groszkiem
Kotlety mielone z zielonym groszkiem
Jak nudne mielone podać w nieco odmiennym i bardziej kolorowym wydaniu???.Wystarczy dodać zielonego groszku i zaraz zrobi się bardzo letnio i zielono.Przygotowany farsz mięsny z groszkiem podzieliłam na połowę i jedną część upiekłam jak tradycyjne kotl...
Apetyczna babeczka-Anielska Kuchnia
Dania główne, Przekąski
← Poprzednia
476477478479480
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin