Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
8498 wyników
Przepis na chleb czystoiziarnisty
Najlepsze miejsca w Poznaniu - Różove
Przez całe dzieciństwo chodziłam tam z dziadkami do spożywczaka. Pamiętam lodówę na wejściu, warzywa po przeciwnej stronie, mleko "ze sreberkiem" i ciastka na wagę. Pamiętam też moment, gdy ten sklep zamknęli - babcię narzekającą, że będzie mieć daleko...
bazyliowy mus
Food
,
Knajpy poznań
,
Gdzie zjeść w Poznaniu
,
Restauracje poznań
,
Cafe poznań
,
Kawiarnie Poznań
,
Różove Poznań
,
ładne kawiarnie Poznań
Kraków: charakterny KARAKTER
Krakowska restauracja Karakter otworzyła swoje drzwi przy ulicy Brzozowej na początku sierpnia i od jeszcze brzed otwarciem wywołała duże poruszenie. Na odważny, kolejny krok w swojej restauracyjnej karierze, zdecydowali się jeden z najlepszych w Krako...
Widelce
Deser
,
Restauracja
,
Mięso
,
Design
,
Kraków
,
Podroby
,
Wino
Ale pasztet!
Witajcie.Dzisiaj zabieram Was do sielskiej, rodzinnej krainy pachnącej świeżym chlebem i ... pieczonym pasztetem, z konfiturą śliwkową.Pasztet z drobiu, delikatny jak chmurka, gdy go zrobicie i skosztujecie, żaden gotowy nie będzie już Wam ...
Garniec Magalie
Majeranek
,
Kurczak
,
Konfitura
,
Masło
,
Włoszczyzna
,
Gałka muszkatołowa
,
Drób
,
Indyk
,
Konfitura śliwkowa
Koreczki kanapkowe
Co będzie potrzebne:- chleb tostowy - kilka kromek- ser żółty - 10 dkg- papryka żółta i czerwona - 1 jednej sztuce- rzodkiewka - kilka sztuk- ogórek zielony - 1 sztuka- szynka - kilka plastrówWarzywa myjemy, ogórka obieramy ze skórki. Z papryk wy...
Skonka gotuje
Na śniadanie
,
Przystawki
Żurek vs barszcz biały, czyli co jemy w Wielkanoc + przepis
Przed nami wkrótce Wielkanoc. Czymże byłaby Wielkanoc bez tradycyjnego żurku lub barszczu białego. No właśnie, ale czym się oba różnią między sobą? Jeśli pójdziemy do jakiejś restauracji/gospody, raczej nie natkniemy się w niej na barszcz biały. Podobn...
Mieszam w garnku
Zupy
,
Wielkanoc
Focaccia
Od dawna za mną chodziła focaccia. Wypróbowałam sporo przepisów i każdy niezależnie od tego co lubi, powinien znaleźć swój ulubiony. Ten przepis pochodzi od Kingi Paruzel, uczestniczki Masterchef. Nie, nie dlatego wybrałam ten przepis, ale po prostu fo...
Mieszam w garnku
Dania bezmięsne
,
Z drożdżami
,
Pomidory
,
Oliwki
,
Włoska kuchnia
VÖRTBRÖD – SZWEDZKI ŚWIĄTECZNY CHLEB KORZENNY NA PIWIE
Nadszedł grudzień, to i czas na świąteczny chlebek! W tym miesiącu do akcji Piekarni Amber został wytypowany przepis na szwedzki, korzenny chleb. Ma dość nietypowe jak na pieczywo na zakwasie składniki. Jest to między innymi masło, piwo, ale i duża ilo...
Apetyt na Smaka
Śledź w curry. Karrysalat. I świąteczna kanapka z Danii
Moje miasto żyje świąteczną atmosferą. Dzisiaj zauważyłam, że pośpiech, który zdominował dotychczasowe adwentowe dni, jakby ustąpił miejsca oczekiwaniu. Ludzie chyba nasycili się już zakupami i gonitwą za zielonym drzewkiem. Jest więcej spokoju ...
Kuchennymi drzwiami
święta
,
Boże Narodzenie
,
śledzie
,
Kuchnia duńska
5 rad / mąka
Mąka to produkt powstały w wyniku silnego rozdrobnienia ziarna zbóż. Cechuje się drobną granulacją i sypką konsystencją.W zależności od rodzaju zboża z którego otrzymano mąkę może być zastosowana do różnych celów... bla bla bla... tyle to wie każ...
Malinowo w kuchni
Porady
Żytni ziołowy chlebek
Jestem zwolenniczką domowego pieczywa, szczególnie tego robionego na domowym zakwasie. Tym razem chlebek żytni z ziołami, do którego dodałam zmielone siemię lniane i zmielone płatki owsiane. Żytni ziołowy chlebek Produkty zaczyn mąka żytnia 100g woda...
ciasnakuchnia.com
PIECZYWO
,
Żytni ziołowy chlebek
Wybory 2015 – pikantni kandydaci, których nie znasz!
Masz dość gadających głów, paplania i niekończącej się listy obietnic? Nudzi Cię wysłuchiwanie popisowych sporów kandydatów, a na dźwięk słowa ‘wybory’ masz odruch paniki? Obojętnie ... Post Wybory 2015 pikantni kandydaci, których nie znasz! po...
Magazyn kulinarny Codogara
HydePark
,
Ciekawostki
,
Gotowanie
,
Produkty
,
śmieszne
,
Wybory
Porady kulinarne
Cała sztuka gotowania składa się z połączenia kilku sztuczek, wystarczy się ich nauczyć i można gotować. Jest to trochę jak układanie klocków LEGO. Postanowiłem zebrać ... Post Porady kulinarne pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara. ...
Magazyn kulinarny Codogara
Porady kulinarne
,
Makaron
,
Ryba
,
Jajka
,
Mięso
,
Papryka
,
Biszkopt
,
Buraki
,
Masło
,
Gotowanie
,
Smażenie
,
Tłuszcz
,
Brokuł
,
Fasola
,
Kalafior
,
Nożyczki
,
Ostzrenie
,
Sos pomidorowy
,
Strączkowe
,
Sztuczki
,
Wrzątek
,
Zielone warzywa
,
Zupa ogórkowa
Pudding jagodowy
Moje dziecko mnie zaskoczyło. Zapytało, czy nie mogłabym znowu zrobić puddingu. Dobra matka ze mnie, więc zrobiłam. Inny niż poprzednio, dużo mniej wyrafinowany, ale całkiem smaczny. Przepis znalazłam w internetowym magazynie Tesco – wiedzieliście, że ...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Desery
Co do chleba? Moja lista ulubionych dodatków
Jesień to dla mnie czas owsianek i powrotu do chleba. W cieplejsze dni na śniadanie wystarczy mi jogurt z owocami lub warzywa z oliwą. Ale na zewnątrz zrobiło się chłodniej i pajda chleba z czymś dobrym na wierzchu, w towarzystwie gorącej herbaty zawsz...
Kucharenka.pl
Śniadania
,
śniadanie
,
Chleb
,
Pasztet
,
Co do chleba
,
Pasty
Pikantna dynia ze słonecznikiem i pangrattato
Dziś wypatroszyłam moją ostatnią dynię i wykorzystałam ją na obiad, tj. jakąś 1/10 a resztę zamroziłam. Całą potrawę tak naprawdę robi pangrattato (w języku polskim to bułka tarta, ale wiadomo po włosku czy francusku, to na...
Green Scarf
Kuchnia wegańska
,
Dania główne
,
Dynia
,
Słonecznik
Wielkanoc
Marzec i kwiecieńto wiosna. Wiosna to Wielkanoc, słońce, jego ciepłe promienie, pastelowe kolory, radość, nowe, świeże warzywa i owoce, mnóstwo barw. Wielkanoc to spokój, dom rodzinny, przepięknie kolorowe pisanki ufarbowane na brąz...
Odczaruj Gary!
ŚWIĘTA
,
SMAQ
,
WIELKANOC
,
FELIETON
←
Poprzednia
454
455
456
457
458
Następna
→