• Dodaj nowy blog
    • Przydatne informacje
    • Kontakt
286254 wyników

Przepis na 1')AND3650IN(SELECT(%27~%27+(SELECT(CASEWHEN(3650=3650)THEN%0B%271%27%0DELSE%0A%270%27%0CEND))+%27~%27)) AND '1'='1

Przepis na Dżem agrestowy niskosłodzony
Dżem agrestowy niskosłodzony
Z agrestem kojarzą mi się pyszne rogaliki mojej mamy. Wspaniale smakowały, szczególnie zimą, z kwaśnym dżemem. Składniki 1 kg agrestu 1 łyżeczka cukru 1. Owoce dokładnie płuczemy i odsączamy. Usuwamy ogonki. 2. Wrzucamy do dużego garnka, ...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Owoce, Smak dzieciństwa, Przetwory, Fit, Dżem, Agrest
Przepis na Oszukane spaghetti z klopsikami
Oszukane spaghetti z klopsikami
Takie spaghetti z pewnością będzie hitem na każdym kinderbalu. Na pierwszy rzut oka wygląda jak typowo włoskie danie ale to tyko pozory Składniki oszukany makaron 1 jajko 1 żółtko 3/4 szkl mleka 3/4 szkl mąki szczypta soli 1 łyżeczka cukru ̷...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Dla dzieci, Słodkości i desery, Biszkopt, Kinderbal, Wiśnie, Naleśniki, Deser, Serek mascarpone, Wiórka kokosowe, Bajaderki
Przepis na Dżem dyniowo- gruszkowy z cynamonem
Dżem dyniowo- gruszkowy z cynamonem
Dżem o wyjątkowo przepysznym smaku. Dynia z gruszką tworzą idealne połączenie, które subtelnie podkreśla cynamon. Dodatek soku z cytryny sprawia, że konfitura przypomina nieco pieczone jabłko. Składniki 1 kg dyni bez skórki 500 g gruszek 1/3 szkl wody ...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Owoce, Warzywa, Dynia, Przetwory, Dżem, Cynamon, Gruszka
Przepis na Baharat
Baharat
Składniki baharat:2 łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu2 łyżki zmielonej papryki2 łyżki mielonego kuminu1 łyżka mielonej kolendry1 łyżki mielonych goździków1 łyżeczka gałki muszkatołowej1 łyżeczka mielonego cynamonu1/2 łyżeczki mielonego kardamonu...
Człowiek jest tym, co zje...
Przepis na Tatar cielęcy z kaszą bulgur (kibbeh nayeh)
Tatar cielęcy z kaszą bulgur (kibbeh nayeh)
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie. Syryjski tatar jest intensywnie doprawiony i ma zwartą konsystencję. Świetnie łączy się ze świeżą sałatką z pietrus...
Pyza made in Poland » Pyza made in Poland -
Przepisy, Wydarzenia, Kuchnia syryjska, Arabski tatar, Cielęcina, Kasza bulgur, Kibbeh nayeh, Kmin rzymski, Mieszanka 7 przypraw arabskich, Orzechy pinii, Tatar po syryjsku
Przepis na Gryczane Bliny
Gryczane Bliny
Ten przepis został stworzony przez Atelier Smaku. Gryczane bliny to ostatnio hit w mojej kuchni. Przygotowanie zajmuje 30 min, … Czytaj dalej Post Gryczane Bliny pojawił się poraz pierwszy w ŻONA ZRÓWNOWAŻONA.
ŻONA ZRÓWNOWAŻONA
Wegańskie Dania, Dania Obiadowe, Mąka gryczana, Chleby, Tortille, Wytrawne Wypieki
Przepis na Wegańskie pulpety w sosie pomidorowym
Wegańskie pulpety w sosie pomidorowym
Wegańskie pulpety w sosie pomidorowym. Składniki Pulpety 8-12 sztuk kasza jaglana 100 g ( 1/2 szklanki ) + woda 1 szklanka soczewica czerwona + woda pietruszka korzeń 1 papryka 1/2 cebula 1 czosnek 2 ząbki sól, pieprz, papryka słodka, natka pietruszki ...
Kuchnia u Poli
Bez glutenu, Kasza ryż płatki, Kasza jaglana, Klopsy, Pulpety w sosie, Wegańskie pulpety
Przepis na Serniczkowe placuszki
Serniczkowe placuszki
Placki te robiłam w wakacje i z tego okresu pochodzą zdjęcia (robione komórką + aplikacja Instagram). W smaku i konsystencji placki te są bardzo oryginalne. Przygotowanie bardzo szybkie, jedynie trzeba odczekać swoje przy smażeniu. Przepis pochodzi z b...
Kulinarny antytalent – Haker w spódnicy :-)
Przepis na Surówka z kapusty kiszonej
Surówka z kapusty kiszonej
400g kapusty kiszonej2 marchewki 1 duże jabłko1 łyżeczka cukru1/2 łyżeczki pieprzu2 łyżki oliwy z oliwekJabłko i marchewki ścieramy na tarce (duże oczka) i mieszamy z kapustą i przyprawami. Ot i cała filozofia.Smacznego!
moja e-książka kucharska
Surówki
Przepis na Kartka dla dzieci - 3
Kartka dla dzieci - 3
Dla chłopca we fioletach.
am.art kolor i smak
Kartki
Przepis na Dżem wiśniowy niskosłodzony
Dżem wiśniowy niskosłodzony
Dżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni. Składniki 1 kg wydrylowanych wiśni 1 łyżeczka cukru 1. Wiśnie wkładamy do dużego garnka, zasypujemy cukrem. 2. Smażymy na średnim ogniu, od mom...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Owoce, Smak dzieciństwa, Przetwory, Fit, Wiśnie
Przepis na Koktajl rubinowy pikantny
Koktajl rubinowy pikantny
Napój na bazie maślanki z dodatkiem buraka. Doprawiony na ostro to propozycja dla wielbicieli wytrawnych smaków. Składniki 400 ml maślanki 1 mały burak ćwikłowy 1 łyżeczka cukru pudru sól pieprz cayenne sok z cytryny 1. Maślankę miksujemy z solą, piepr...
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Przepisy, Na szybko, Warzywa, Napoje, Burak, Koktajl, Maślanka
Przepis na Ekspresowe ciasteczka, BARDZO czekoladowe
Ekspresowe ciasteczka, BARDZO czekoladowe
Jak w opisie są naprawdę bardzo mocno czekoladowe dla prawdziwych czeko i chrupomaniaków! (ok 40 ciastek) 150g MASŁA 1/2 szklanki KAKAO 1 i 1/2 szklanki MĄKI (użyłam pełnoziarnistej) 2 JAJKA 1 i 1/3 szklanki CIEMNEGO CUKRU...
thefoodtime
PRZEPISY, DIETA, BEZ LAKTOZY, BEZ MIESA, Czekolada, Kakao, Ciastko
Przepis na Dorsz w tapenadzie i szynce dojrzewającej, puree z pasternaku i topinamburu, pieczone pomidory
Dorsz w tapenadzie i szynce dojrzewającej, puree z pasternaku i topinamburu, pieczone pomidory
400-600g dorsza 1 opakowanie czarnych oliwek 100 ml oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia 2 ząbki czosnku 6-8 plastrów szynki dojrzewającej sól pieprz Na puree: 1-2 sztuki korzenia pasternaku 2 ziemniaki kilka sztuk topinamburu 1 gałązka rozmarynu m...
Przepisy, Inne, Obiad, Ryba, Dorsz, Pasternak, Pomidory, Puree, Szynka, Tapenada, Topinambur, Ziemniak
Przepis na TRUFLE CZEKOLADOWE Z KONIAKIEM I ŻURAWINĄ
TRUFLE CZEKOLADOWE Z KONIAKIEM I ŻURAWINĄ
Najdelikatniejsze trufle jakie można sobie wyobrazić. Gdyby nie były oblane twardą czekoladą rozpłynęłyby się w zachwycie same nad sobą. Najprzyjemniejsze jest uczucie, gdy wgryzasz się w ich środek i nagle czujesz jak wszystko wokół topnieje na...
Mam To Na Widelcu
Food&feeling, DESERY, Czekolada, BOŻE NARODZENIE, TRUFLE CZEKOLADKI, Trufle
Przepis na Zielony koktajl z mango i chia
Zielony koktajl z mango i chia
składniki:- 1 mango- 2 banany- 1 duży pęczek natki pietruszki- 2 łyżki masła orzechowego- 2 łyżki nasion chia- 1/2 szklanki wody- Miksuj na zdrowie !
przEKOnseczki
Banan, Chia, Zielone koktajle, Mango
← Poprzednia
2223242526
Następna →
  • Najlepsze przepisy kulinarne w sieci © 2011-2025 Webshark.pl - Regulamin