Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Baharat
Człowiek jest tym, co zje...
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
103
Kategorie
41
Baharat
Składniki baharat:2 łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu2 łyżki zmielonej papryki2 łyżki mielonego kuminu1 łyżka mielonej kolendry1 łyżki mielonych goździków1 łyżeczka gałki muszkatołowej1 łyżeczka mielonego cynamonu1/2 łyżeczki mielonego kardamonu...
Człowiek jest tym, co zje...
28 maj 15
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Człowiek jest tym, co zje...
Kuchnia, podróże, może coś więcej...
103
41
Polecane przepisy
Bakłażany faszerowane kuskusem i soczewicą
Uwielbiam zapiekane faszerowane warzywa. Jednak bakłażany w ten sposób przygotowuję najrzadziej. Pieczarkom wystarczy odciąć nóżkę, paprykom usunąć gniazda, cukinię da się wydrążyć łyżką na surowo, natomiast bakłażana trzeba wcześniej podgotować. I tu ...
Everyday cooking
Faszerowane warzywa
,
Bakłażan
Baharat – arabska mieszanka przypraw
Niebawem na blogu pojawi się przepis na całkiem nową, bliskowschodnią potrawę, która coraz częściej pojawia się na naszym stole. Co ciekawe, aby ją poznać nie ruszyłam w podróż (niestety) do Palestyny czy Egiptu, ale pomysł przyjechał któregoś razu z m...
Hello Morning. Kuchnia roślinna
DIY
,
Przyprawy
,
Baharat
,
Kuchnia arabska
Zupa z Jerozolimy
Pikantna zupa z freekeh i pulpetami.Tak nazwali ją Ottolenghi i Tamimi, autorzy "Jerozolimy", książki, która mnie zauroczyła.A zupa?Przysięgam, jestwyśmienita!freekeh, zielona pszenica 150gduża cebula3 ząbki czosnku2 marchewkiłodyga selera ...
projekt zupa
światowe
,
Eintopfy i gulasze
,
Mięso wszelakie
Sałatka tabbouleh
Zawsze marzyłam o domu z dużym ogrodem, w którym mogłabym uprawiać przede wszystkim jadalne gatunki: warzywa, owoce i oczywiście zioła. Co prawda obecnie mieszkam w bloku, ale nie oznacza to, że całkowicie pogrzebałam moje marzenia. Do uprawy niektóryc...
Wino i kuchnia
Białe
,
Białe wino
,
Białe wytrawne wino
,
Izrael
,
Sałatka
,
Wino białe
,
Kasza
,
Sycylia
,
Zioła
,
Baharat
,
Bulgur
,
Catarratto
,
Mięta
,
Pietruszka
Baharat
Składniki baharat:2 łyżki świeżo zmielonego czarnego pieprzu2 łyżki zmielonej papryki2 łyżki mielonego kuminu1 łyżka mielonej kolendry1 łyżki mielonych goździków1 łyżeczka gałki muszkatołowej1 łyżeczka mielonego cynamonu1/2 łyżeczki mielonego kardamonu...
Człowiek jest tym, co zje...
Papryka faszerowana mielona jagniecina i baharatem.
Przepyszne papryki z przepisu mamy Yotama Ottolenghi, faszerowane mielona jagniecina i ryzem. Z duza iloscia aromatycznych przypraw i ziol, takich jak natka, koperek i mieta. Nadzienie doprawiamy rowniez baharatem - arabska mieszanka przypraw. Jesli je...
kalejdoskop kulinarny
Warzywa
,
Obiady
,
Kolacja
,
Miesa
,
Yotam Ottolenghi
Tabbouleh z komosą ryżową
Tabbouleh to sałatka popularna w krajach arabskich, głównie w Libanie. Oryginalnie przygotowuje się ją z kaszy bulgur(przepis), spotykane są także wersje z wykorzystaniem kuskusu. Ja tym razem przygotowałam ją w wersji bezglutenowej, bulgur zast...
Smakowity Blog Kulinarny
Bezglutenowe
,
Dietetycznie
,
Sałatka
,
Kuchnia arabska
,
Grill
,
Quinoa
Tabbouleh
Tabbouleh to tradycyjna arabska sałatka, w której głównym składnikiem jest pietruszka, mięta i kasza bulgur. Sałatka jest wyjątkowo pyszna, pełna smaków, aromatyczna i orzeźwiająca. Tradycyjnie podaje się ją w liściach sałaty rzymskiej. To doskon...
Smakowity Blog Kulinarny
Wegetariańskie
,
Dietetycznie
,
Kuchnia arabska
,
Kasza
,
Grill
,
Sałata
,
Bulgur
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone