Pierwszy przepis w nowym roku będzie nie tylko zdrowy i mocno warzywny, ale też szalenie pyszny! Kombinuję dalej z użyciem domowego mixu
Artykuł Placki z cukinii bez glutenu, wegańskie (4 składniki) pochodzi z serwisu Wilkuchnia.
Dawno nie umieszczałam przepisu na domowe batoniki dlatego śpieszę z nową propozycją. Batoniki przygotowałam z płatków owsianych, z dodatkiem masła migdałowego i wanilii. Posłodziłam je musem daktylowym przygotowanym z suszonych da...
Wiele lat temu nie zastanawiałam się nad tym z jakich składników przygotować tort. Otwierałam zeszyt lub książkę kucharską, kompletowałam składniki i piekłam. Dzisiaj nie jest tak prosto moja dieta, jak i dieta mojej rodziny uległa zmiani...
Tym razem proponuję Wam deser w wersji trochę trudniejszej, bo gotowanej. Budyń dla osób dbających o linię, bez glutenu i cukru. Ugotowana i zmiksowana kasza jaglana z dodatkiem wiórków i mleczka kokosowego jest idealnie gładka i po prostu pyszna. Do t...
Bez czekania na wyrośnięcie, bez brudzenia garów, bez miksera. Wszystko wsypujemy do jednej miski, mieszamy i wkładamy do piekarnika. Bez jajek i mleka więc i bez laktozy no i oczywiście bez glutenu. Moja mówi, ze to najlepszy chleb jaki jadła. ...
Jedno jajko w lodówce i pytanie co z nim zrobić? Na placki wystarczy. Dodaję wiórki kokosowe, ponieważ ładnie pachną podczas smażenia. Mieszam składniki i smażę placki. Nie zajmuje dużo czasu takie przygotowanie śniadania na ciepło. S...
Favorite Pyszna propozycja na weekendowe śniadanie dla wszystkich praktykujących zdrowe odżywianie :-). Składniki na ok 8 placków: 2 banany 3 średniej wielkości jajka 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki płatków owsianych masło do posmarowania papieru do ...
Na 6-8 placków: 1 cukinia, 1 jajko, 1 łyżka mąki np.owsianej, 1 łyżka oliwy pomace...
The post Placki z cukinii w opcji bez glutenu appeared first on CooLinarNy.