Następne ciastka bez jajek, tym razem z nasionami babki płesznik. Babka płesznik była wcześniej dodawana do chleba, na przykład w przepisie na chleb z mąką quinoa albo z sorgo. W poprzednich przepisach do ciastek była dodawana mąka z nasion z babki ja...
Jest to drugi chleb z mąką z sorgo. Przepis na pierwszy chleb można zobaczyć tutaj. W tej wersji zostały dodane ugotowane ziemniaki. Chleb był dobry, dobrze się go kroiło, ciasto było zwarte. Składniki: 80 g mąki z sorgo 50 g mąki kukurydzi...
W sklepie internetowym zamówiłam mąkę z sorgo i postanowiła upiec chleb z jej wykorzystaniem. Chleb z wierzchu trochę popękał, a w środku był miękki, trochę się kruszył. A następnego dnia także dobrze smakował. Składniki: 80 g mąki z ...
Drugi chleb z mąką z czarnego ryżu kleistego. Pierwszy chleb zawierał więcej mąki z czarnego ryżu kleistego (przepis jest tutaj). Ten chleb zawiera mniej mąki z czarnego ryżu kleistego, a zmieniony przepis zawiera także skrobię z tapioki ...
Dzisiejszy post skierowany jest przede wszystkim do bezglutenowców, a szczególnie do bezglutenowych wielbicieli ciast czekoladowych ;). Na rynku produktów gluten free jest cała masa, a ciągle pojawia się coś nowego co ułatwia życie osób chorych na celi...
Z mąką z quinoa na razie był jeden wypiek słodki ( ciasto z mąką z quinoa ). Na drugi raz mąka ta znalazła się w składzie mąk do wypieku chleba. Chleb dobrze wyrósł. Był w środku miękki i wilgotny. A w smaku czuć komosę ryżową. Na...
Drugi chleb z dodaniem mąki łubinowej, ale także z nasionami płesznika. Nasiona płesznika to dla mnie nowość. Próbuję, jak sprawdzają się jako składnik chleba bezglutenowego. A wynikiem jest to, że został upieczony dobry chleb bezglutenowy. Chl...
Chleb z mąką z czarnego ryżu był eksperymentem i całkowitą niewiadomą. Mąka z czarnego ryżu kleistego nie miała koloru czarnego, a właściwie to kolor szaro-fioletowy. I fioletowy kolor miał także chleb po upieczeniu. Wizualnie chleb wyglądał n...