Składniki:
polska kasza gryczana, daktyle, rodzynki, kiełkowany słonecznik, kiełkowana kasza jaglana, surowa masa kakaowa 7% (surowe ziarno kakaowca, masło kakaowe, kakao w proszku), wiórki kokosowe, kiełkowane siemię lniane, kiełkowany amarantus, kiełkowana szałwia hiszpańska.
Tak samo, jak w przypadku poprzednich Gryczanek wszystkie składniki są BIO.
W tym przypadku superfood, to surowe kakao. Jest to źródło magnezu i żelaza, ale co ważne biopierwiastków i antyoksydantów.
Gryczanki czekoladowe pięknie kakaowo pachną. Serio. Po otwarciu naprawdę mocno czuć kakao. Smak i zapach tych gryczanek zdecydowanie przypadnie do gustu fanom czekolady.
Smak czekoladowy jest mniej słodki niż poprzednia wersja, ale równie pyszny :)
Nie wyczułam jedynie kokosu i zdziwiłam się, gdy przeczytałam, że w tym smaku się znalazł.
Jedna porcja (czyli paczuszka) dostarcza 156 kcal, 4.8g tłuszczy, 26g węglowodanów, 3.1g błonnika, 4.4g białka.
Znów zdecydowanie pełnowartościowa przekąska!