Pyszny, bez dodatku cukru i żelatyny. Idealny dla osób dbających o linię. Świetnie smakuje z kromką ciemnego chleba, z naleśnikami czy placuszkami ;-)

Składniki:
*dowolna ilość jabłek (w moim przypadku antonówki)
*odrobinę wody
*cynamon (opcjonalne)
Jabłka umyć, obrać i usunąć z nich gniazda nasienne. Następnie pokroić je na mniejsze kawałki. Do garnka wlewamy odrobinę wody i wrzucamy nasze owoce. Gotujemy je do momentu kiedy się rozpadną, pilnując aby nie przywarły dlatego pamiętamy o mieszaniu! Jeśli ktoś lubi może dodać do jabłek odrobinę cynamonu. ;)
Gotowy dżem przekładamy do słoiczków. Tak przygotowane jabłka można pasteryzować, albo kiedy wystygną są gotowe do spożycia.
Smacznego :)
Koniecznie dajcie znać, czy taka propozycja przypadła wam do gustu! :)