Na wstępie chcę zwrócić Waszą uwagę, że dzielę się z Wami przepisem na farsz do ravioli, a nie na ciasto.
Niestety tego drugiego jeszcze dokładnie nie dopracowałam i jak widzicie ravioli wyszły troszkę grube i takie pierogowate.
Ale za to farsz jest obłędny i szczerze, to uważajcie bo może Wam się skończyć farsz zanim zaczniecie napełniać nim ravioli.
P.S. jeżeli macie sprawdzony przepis na ciasto, podzielcie się :).
Składniki na farsz :- ½ opakowania świeżej rukoli
- 150 g sera ricotta
- sól
- pieprz
- 5 suszonych pomidorów
- kilka listków bazylii
- ząbek czosnku
- Rukolę blendujemy, ale niebyt drobno.
- Suszone pomidory kroimy w drobną kostkę.
- Czosnek przeciskamy przez praskę.
- Siekamy bazylię.
- Rukolę mieszamy z ricottą, suszonymi pomidorami, czosnkiem i bazylią, doprawiamy solą i pieprzem.