Dziś prosty przepis na warzywne babeczki, które są świetnym urozmaiceniem lunchbox'a. Są sycące i można przygotować zapas na kilka dni.
Do przygotowania 12 sztuk potrzebowałam:
4 plastry cukinii
kilka różyczek kalafiora
kawałek papryczki chilli (ok 1 cm)
3 jajka
100 ml jogurtu
sól i pieprz do smaku
świeże zioła do dekoracji
Przygotowanie:
1. Warzywa kroimy na małe kawałki i wrzucamy do foremek na babeczki.
2. Mieszamy jogurt i jajka. Doprawiamy do smaku.
3. Zalewamy warzywa masą tak, by do brzegu foremki pozostało kilka milimetrów.
4. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180*C aż babeczki będą rumiane na wierzchu, czyli ok. 20-30 minut.
5. Podajemy ze świeżymi ziołami - oregano i bazylią.
Gotowe!
Po więcej inspiracji zapraszam na Facebook'a
TUTAJ oraz Instagrama
TUTAJ.