Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Cała prawda o ziemniakach
Mint Taste
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
252
Kategorie
11
Cała prawda o ziemniakach
Istnieje wiele opinii o tym, że ziemniaki tuczą. Ale dlaczego? Przede wszystkim ewentualnie wtedy, gdy ma miejsce ich przetwarzanie w głębokim tłuszczu, zatem chipsy czy frytki owszem - są bardzo kaloryczne. Gdy dodamy do gotowanych ziemniaków masło......
Mint Taste
17 kwi 15
ZDROWIE
ZDROWIE
62 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Mint Taste
Niestety ten blog nie ma opisu
252
11
Polecane przepisy
Suplementy – czy warto je kupować? Cała prawda o suplementach.
Wraz ze zbliżającym się sezonem grypowym zaczynamy być zasypywani reklamami różnego rodzaju suplementów i leków. Do reklam preparatów na wzdęcia, mocniejsze włosy i odchudzanie dołączają reklamy suplementów wzmacniających odporność, które mają nas uchr...
SUROJADEK
Problemy zdrowotne
Ziemniaki- cudowny prebiotyk!
Niby takie zwyczajne ziemniaki, a okazuje się, że są wyjątkowe!Wystarczy je schłodzić i oto cała magia :)Schłodzone ziemniaki zawierają skrobię oporną. Jest ona cudownym prebiotykiem. Subtancja ta wpływa na produkcję dobrych bakterii jelito...
KULINARNE WYSKOKI
Bakterie jelitowe
,
Kwas masłowy
,
Maślany
,
Prebiotyk
,
Prebiotyki
,
Prebiotyki w żywności
,
Skrobia oporna
,
Ziemniaki
,
Ziemniaki prebiotyk
,
Ziemniaki właściwości
,
Zimne ziemniaki
Jak ugotować ryż? Ryż po persku. Dlaczego ryż jest dobry dla zdrowia?
Co myślicie o gotowaniu ryżu w plastikowych woreczkach? Nasza polska kuchnia tradycyjnie opiera się na zbożu i ziemniakach. Dobrze byłoby czasami urozmaicić przygotowywane dania.... The post Jak ugotować ryż? Ryż po persku. Dlaczego ryż jest dobry dla ...
MODA NA BIO
ZDROWIE
,
KULINARNE
,
Dieta bezglutenowa
,
Bez glutenu
,
Dlaczego ryz jest lepszy od zboza
,
Egzotyczny przepis
,
Gotowanie ryżu
,
Kuchnia perska podstawa
,
Oryginalny przepis
,
Przepis na ryz perski
,
Ryz basmati
Cała prawda o włoskich lodach
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego włoskie gelato smakują zupełnie inaczej niż lody, które zazwyczaj kupuje się w Polsce i na całym świecie? Różnicę czuje się nie tylko w smaku, ale także w strukturze i konsystencji. Na Gelato University Carpigiani, ...
Food & travel blog zlotapropocja.pl
Kuchnia
,
Kuchnie świata
,
Włochy
,
Kuchnia włoska
,
Po włosku
,
Desery
,
Emilia Romania
,
Gelato
,
Lody
,
Prawdziwe lody
,
Skład lodów
,
Włoskie lody
Błonnik: Cała prawda i kilka mitów o błonniku
Często słyszymy o tym, że błonnik jest bardzo potrzebny. „Jedz błonnik, a poranna wizyta w toalecie będzie krótsza i przyjemniejsza”, obiecują w reklamach. Bardzo bogata dieta w błonnik jest dobra dla zdrowia, przekonują producenci płatków śniadaniowyc...
SUROJADEK
Zdrowe odżywianie
,
Błonnik pokarmowy
,
Produkty bogate w błonnik
Cała prawda o Francuzkach
W ostatnim czasie jak grzyby po deszczu pojawiają się książki traktujące o Francji i jej mieszkańcach, ze szczególnym naciskiem na Francuski. W licznych, pisanych przede wszystkim przez niefrancuskich autorów, książkach możemy przeczytać jakie są Franc...
Krzywa Prosta
Literatura
,
Kultura
,
Literatura faktu
,
Wydawnictwo Kobiece
,
Marie-Morgane Le Moel
Tymiankowy burger
Wczoraj wyjątkowo potrzebowałem mocy. O ziemniakach na ostro już pisałem, pretekstem do nich miała być kupiona wcześniej mielona wołowina. Zrobiłem burgera (dość dawno nie jadłem, nie wiem czy to dobrze;). Trochę innego niż zazwyczaj, ponieważ bardzo m...
Prymitywna Kuchnia
Kolacja
,
Obiad
,
Dania francuskie
,
Burger
,
Burger z dijon
,
Burger z musztardą
,
Burger z serem
,
Burger z serem cambozola
,
Burger z tymiankiem
,
Cambozola
,
Cheesburger
,
Cheesburger z tymiankiem
,
Dijon
,
Musztarda dijon
,
świeży tymianek
,
Tymianek
Placek z obierków i kompot z ziemniaków
Dodając swój głos w dyskusji na temat marnotrawieniu żywności, o tyle wiarygodny, że nie otrzymuje wynagrodzenia za samo gadanie o problemie, przedstawiam przepis ze składników, które pozostają nam nie tylko po przygotowaniu mojego poprzedniego dania (...
Kryzysowa Książka Kucharska
Ziemniaki
Podpowiedzi wyszukiwań
Ciasto drożdżowe z lodówki
Babka marmurkowa
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami