Zostaw tego schabowego i chodź na makaron!
Nie stój w kuchni pół niedzieli smażąc kotlety, gotując ziemniaki i robiąc surówkę. Odpocznij, a na obiad poświęć 15 minut.
Zrób włoską niedzielę i podaj na obiad makaron.
Pyszny i szybki. Z mięsem i warzywami. 3w1 w 15 minut! :)
Penne z szynką, pomidorkami i selerem naciowym2 porcje
- 150 makaronu penne (bezglutenowy)
- kilka łodyżek selera naciowego
- kilka pomidorków koktajlowych
- 3 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
- ząbek czosnku
- mała cebula
- sól ziołowa, pieprz- do smaku
- oliwa
W garnku zagotuj wodę, delikatnie ją posól i wrzuć makaron. Gotuj ok. 6-8 minut, uważając by go nie rozgotować.
W czasie gotowania makaronu na oliwie zeszklij obraną i posiekaną cebulę oraz czosnek. Odłóż na talerzyk i na patelnię wrzuć pokrojoną w paseczki szynkę. Zrumień ją delikatnie, po czym zestaw patelnie z ognia.
Pomidory opłucz, osusz i przekrój na połówki.
Łodyżki selera naciowego opłucz i pokroj w 1-centymetrowe kawałki.
Ugotowany makaron odcedź, wrzuć na patelnię dodaj odrobinę oliwy i pozostałe składniki. Dopraw do smaku sola i pieprzem.