Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pierogi lubelskie
Madame Edith
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
608
Pierogi lubelskie
Pierogi lubelskie to obok cebularzy pierwsze danie, które przychodzi mi na myśl o Lubelszczyźnie. Uwielbiam je! Kiedy mieszkałam z Rodzicami bardzo często się nimi zajadałam, choć nie robiliśmy ich w domu. Mama była specjalistką od ruskich, jedna Babci...
Madame Edith
17 sie 16
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Madame Edith
Blog kulinarno-podróżniczy
608
0
Polecane przepisy
PIEROGI Z ZIELONYM GROSZKIEM
PIEROGI Z ZIELONYM GROSZKIEM pyszne, zdrowe pierogi, których świeży smak zachwyca każdego
Przepisy Joli
Sól
,
Pieprz
,
Mąka
,
Obiad
,
Wegetariańskie
,
Mąka pszenna
,
Woda
,
Wegańskie
,
Olej SoRiso
,
Tani-obiad-lista
,
Gorąca woda
,
Wege-obiad-lista
,
Pierogi
,
Groszek
,
Pierogi-lista
,
Mięta
,
Zielony groszek
,
Mrożony zielony groszek
,
świeża mięta
Sekrety kuchni Lubelskiej
Kuchnia lubelska to tak naprawdę mieszanka łącząca w sobie wpływy bogatych mieszczan i biednych, białoruską i rosyjską. Dużą rolę odgrywa tu mąka, kasza jaglana i gryczana. Sekretem kuchni Lubelskiej to pierogi takie jak: z grzybami, ruskie, z kaszą...
Ciasta z tradycjami
Poradnik cukiernika
,
Co jesz?
PIEROGI Z PŁUCKAMI
PIEROGI Z PŁUCKAMI idealne pierogi z delikatnym mięsnym farszem. Pyszny, klasyczny, polski obiad
Przepisy Joli
Sól
,
Mąka
,
Obiad
,
Masło
,
Cebula
,
Czosnek
,
Woda
,
Cebule
,
Majeranek
,
Tani-obiad-lista
,
Ciepła woda
,
Mięso
,
Pierogi
,
Pierogi-lista
,
Płuca
,
Płucka
Pieróg jaglany czyli lubelskie z jagłami za pan brat
Pieróg jaglany to najlepszy dowód na to, że Lubelskie ceniło kaszę jaglaną na długo zanim zaczęła być modna. Jagły – jak czasem nazywamy tą kaszę – pochodzą z prosa, które to było chętnie uprawiane na tych terenach co najmniej od średniowiecza. Z doda...
Studnia Miodu
Kuchnia regionalna
,
Kuchnia lubelska
Pierogi lubelskie
Pierogi lubelskie to obok cebularzy pierwsze danie, które przychodzi mi na myśl o Lubelszczyźnie. Uwielbiam je! Kiedy mieszkałam z Rodzicami bardzo często się nimi zajadałam, choć nie robiliśmy ich w domu. Mama była specjalistką od ruskich, jedna Babci...
Madame Edith
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit
Od 1 kwietnia 2016 r. rozpoczął się po raz pierwszy Lublin Restaurant Week, w którym bierze udział 15 restauracji. Jako jeden z ambasadorów tej akcji w Lublinie udałem się do restauracji w Hotelu Agit w Lublinie aby spróbować propozycji szefa kuchni......
Right Behind The Kitchen | blog kulinarny | Lublin
Lokalnie
,
Wydarzenia
,
Pod lupą
,
Restauracje
Współpraca z Centrum Kultury w Lublinie
Prowadzenie bloga kulinarnego to nie tylko pisanie postów z przepisami. Moja przygoda z blogowaniem rozpoczęła się od wizyty w jednej z lubelskich restauracji. Zniesmaczony jakością podanych nam potraw stwierdziłem, że zacznę pisać bloga Right Behind T...
Right Behind The Kitchen | blog kulinarny | Lublin
Lokalnie
,
Wydarzenia
,
Pod lupą
Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów (lubelskie)
Pisałem na profilu fejsbukowym, że nadchodzi ciekawe wydarzenie kulinarne w Lublinie, podczas którego będzie można skosztować blisko 140 potraw i produktów regionalnych. I tak też się stało - 20 lipca w lubelskim Skansenie zorganizowano XIV edycję konk...
Right Behind The Kitchen | blog kulinarny | Lublin
Lokalnie
,
Wydarzenia
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone