Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Chleb powszedni / Everyday Bread
Lekcje w kuchni
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
522
Kategorie
256
Chleb powszedni / Everyday Bread
Dziś kolejny przepis na pyszny chleb. Mimo dodatku żytniego zakwasu jest lekki i puszysty, bo przygotowany na jasnej mące pszennej. Posmakuje również tym, którzy nie przepadają za ciężkim pieczywem na zakwasie. Z podanych proporcji upieczemy dwa ...
Lekcje w kuchni
21 paź 18
Pieczywo
,
Kanapki
,
Chleb
chleb
18 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Lekcje w kuchni
Niestety ten blog nie ma opisu
522
256
Polecane przepisy
Chleb powszedni / Everyday Bread
Dziś kolejny przepis na pyszny chleb. Mimo dodatku żytniego zakwasu jest lekki i puszysty, bo przygotowany na jasnej mące pszennej. Posmakuje również tym, którzy nie przepadają za ciężkim pieczywem na zakwasie. Z podanych proporcji upieczemy dwa ...
Lekcje w kuchni
Pieczywo
,
Kanapki
,
Chleb
Historia od kuchni: chleb
Historia produktu, o którym dziś napiszę sięga aż dwunastu tysięcy lat. Stał się on, pod różnymi postaciami, jednym z podstawowych składników diety bardzo wielu światowych kultur. Mowa oczywiście o chlebie.
Wege znaczy pyszne!
Aktualności
,
Historia od kuchni
,
Historia jedzenia
,
Chleb
,
Historia chleba
,
żytni
Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy
Nie wiem czemu, ale za granicą tego typu ciasta nazywają bread czyli chleb. Chleb cukiniowyże niby kanapkę na tym zrobić?... Artykuł Ciasto z cukinią, żurawiną i orzechami , chlebek cukiniowy pochodzi z serwisu Przepisy na dania ob...
Mieszam w garnku
Ciasta ucierane
,
Cukinia
,
Orzechy
,
żurawina
Ziołowy chleb żytni na zakwasie
Bardzo lubię proste żytnie chleby i zauważyłam, że czytelnicy także upodobali sobie tego typu przepisy. Dlatego przychodzę z kolejną recepturą, tym razem wzbogaconą o ziołowy akcent. Do ciasta dodałam posiekany rozmaryn, tymianek i natkę pietruszki. Al...
Smakowity Chleb
Bez kategorii
Chleb emigrantów
Po raz drugi z wielką przyjemnością dołączyłam do akcji World Bread Day, którą Zorra prowadzi na swoim blogu już od 10 lat! Chwilę myślałam czym uczcic ten dzień i padło na chleb emigrantów. To chleb na który przepis wiele lat temu krążył po forach i t...
Polska Zupa
Drożdże
,
Mąka pszenna
,
Chleb
Sourdough bread with oatmeal and nettle. World Bread Day 2015!
To już 10-ta! edycja World Bread Day, którą Zorra prowadzi na swoim blogu klik! 16 października blogerzy z całego świata pieką chleby. Wyrażamy w ten sposób swój szacunek dla chleba, podkreślamy jak ważnym posiłkiem dla człowieka j...
Kuchennymi drzwiami
Pieczywo
,
World Bread Day
Chleb z siemieniem lnianym
„To jest nasz chleb powszedni. Właściwie to nie nasz tylko mojego męża i dzieci bo ja od pewnego czasu musiałam wykluczyć ze swojej diety gluten. Dla siebie piekę inny chleb. Przepis jest dość prosty i nie wymaga długiego czasu oczekiwania. Jak się z r...
Wiem co jem
Pieczywo
,
Chleb
Naan, czyli chleb nasz powszedni
Naan po persku znaczy chleb i pod taką nazwą ten rodzaj pieczywa znany jest na subkontynencie indyjskim i w Azji Środkowej skąd pochodzi. Tradycyjnie pieczony jest w glinianych piecach tandoor. To i fakt, że do przygotowania ciasta używa się drożdży od...
Zdrowsze Jedzenie
Przepisy
,
Kuchnia indyjska
,
Kuchnia perska
,
Chleb
,
Naan
,
Pieczywo
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone