Kilka lat temu hitem internetu był chleb zmieniający życie, czyli chleb z ziaren, bez mąki : ) Jego przygotowanie jest bardzo proste i nie wymaga specjalnych umiejętności, nie używamy zakwasu, ani drożdży, więc wszystko po prostu musi się udać ...
Jak się uwielbia serniki, to prędzej czy później każde ulubione połączenie smaków i tak ląduje w serniku. Cytryna, mango, a nawet czekolada z czerwonymi owocami... I masz babo kolejny pla... sernik. Kobieta w ciąży jest gotowa zrobić sernik z ogórków k...
Kolejny pyszny domowy chleb na zakwasie z dodatkiem mąki orkiszowej. Zapewne będę bardzo monotematyczna, kiedy napiszę, że warto go upiec ; ) Być może dlatego, że temat pieczenia domowego chleba pojawił się u nas stosunkowo niedawno i każdy now...
Po raz drugi z wielką przyjemnością dołączyłam do akcji World Bread Day, którą Zorra prowadzi na swoim blogu już od 10 lat! Chwilę myślałam czym uczcic ten dzień i padło na chleb emigrantów. To chleb na który przepis wiele lat temu krążył po forach i t...
Uwielbiam sezon grillowy! U mnie dziś nietypowo- bo nie z kurczaka.Szaszłyk jest tradycyjnie spożywany w krajach centralnej Azji i najprawdopodobniej stamtąd się wywodzi. Jest także popularną potrawą w Izraelu, został tam przywieziony przez emigrantów ...
Za każdym razem, kiedy odwiedzam Cleveland nie mogę sobie odmówić przyjemności wpadnięcia do West Side Market. Ta ponad stuletnia hala targowa przyciąga mnie kolorami, zapachami i mnogością etnicznych specjałów. Obok lady z węgierskimi kiełbasami - Cle...
Przepis na Amerykę. Blog kulinarno-koolturalny Marty Madigan
Tradycja. Rytuały. Do nich należą też potrawy. Świąteczne. Nierozerwalnie związane ze świętami lub nie. Nie wyobrażam sobie jedzenia mazurków poza okresem wielkanocnym. Nie i już. To byłaby jakaś profanacja :). Ale już na przykład mięsa pieczone...