Patisony marynowane
2015-09-28 23:52:39
Przepis na przepyszne patisony marynowane. Doskonałe jako dodatek do obiadu, kanapek lub po poprostu jako niezależna przekąska na wszelkiego rodzaju okazje.
- 6 szklanek wody
- 1,5 szklanki cukru
- 1 szklanka octu
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka soli
- Gorczyca, ziele angielskie, liśc laurowy
- Patisony kroimy na dowolne kształty. Układamy w słoikach.
- Następnie zagotowujemy zalewę mieszając od czasu do czasu , odcedzamy wszystkie ziarna gorczycy i ziela angielskiego oraz liśc laurowy( aby nasza zalewa nie zrobiła sie ciemna i nie przebarwiła nam patiosonów). Gorąca zalewą napełniamy słoiki z warzywami. Zakręcamy i pasteryzujemy przez około 10-15 minut.
ŁapSmak http://www.lapsmak.pl/