W magazynie kulinarnym Jamiego Olivera, a konkretnie w świątecznym jego numerze, znalazłam intrygujący przepis na polędwiczki wieprzowe po toskańsku (Toskanio czy kiedyś cię zobaczę?!). Polędwiczki, dzięki sposobowi przyrządzenia i podania, maj...
O swojej fascynacji gotowaniem Jamiego Olivera pisałam już wielokrotnie. Mam do Niego słabość, bo tak naprawdę zaczęłam gotować właśnie dzięki Jego zapałowi do kuchni prezentowanemu w różnych programach kulinarnych. Dziś prezentuję fantastyczny przepis...
Kalafior zapiekany pod brokułowym beszamelem wg Jamiego Olivera poleciła mi koleżanka z pracy :) Jest to prosty, a jakże pyszny pomysł na obiad, zwłaszcza piątkowy :) Przepis pochodzi z książki Gotuj sprytnie jak Jamie. Kalafior zapiekan...
Idealny dodatek do świeżego, chrupiącego pieczywa pasta z makreli według przepisu Jamiego Olivera! potrzebne nam będą: średniej wielkości wędzona makrela (ok 300 g) 1 łyżka chrzanu kremowego 1 opakowanie (200 g) kremowego serka tupu Alme...
Fajita najlepszy przepis. Jamiego Oliviera pewnie wszyscy znacie. Na jego stronie internetowej znaleźliśmy wspaniały przepis na fajitę z kurczakiem i papryką. Przepis i sposób przygotowania nieco zmodyfikowaliśmy, a jego przygotowanie za...
Uwielbiam tosty francuskie i uważam, że to idealne danie na leniwe niedzielne śniadanie. Najbardziej smakują nam z owocami i cynamonem. Gdy w najnowszej książce Jamiego Olivera znalazłam ten przepis, nie czekałam długo z wypróbowaniem go. W oryginale J...
Fajita najlepszy przepis. Jamiego Oliviera pewnie wszyscy znacie. Na jego stronie internetowej znaleźliśmy wspaniały przepis na fajitę z kurczakiem i papryką. Przepis i sposób przygotowania nieco zmodyfikowaliśmy, a jego przygotowanie zajmuje n...