Pyszna i lekka zupa z warzywami a dodatek serka topionego wzbogaca jej smak. Polecam ją bo jest naprawdę pyszna, moje dzieci ją uwielbiają.
Składniki:
5 dużych ziemniaków,
2 duże marchewki,
2 skrzydełka z kurczaka,
1 mały kalafior,
1 pietruszka,
1/2 małego selera,
sól, pieprz,
2 liście laurowe,
4 kulki ziela angielskiego,
100 g serka topionego śmietankowego
łyżka vegety,
pęczek koperku.
Sposób przygotowania:
Marchewkę,pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Skrzydełka z kurczaka umyć zalać 2 litrami wody, dodać warzywa, vegetę, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i gotować około 30 minut. Ziemniaki, obrać, pokroić w kostkę i gotować około 15 minut . Po tym czasie do zupy dodać różyczki kalafiora, serek topiony i gotować jeszcze około 20 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem i dodać posiekany koperek.