Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Pimentos de Padrón
Kulinarnie zwariowani
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
27
Kategorie
12
Pimentos de Padrón
Dziś coś od czego się uzależniłam, papryczki pimentos de Padrón, trudno je dostać w naszych sklepach, ale jak już się zdarzy ten cud, warto poświęcić chwilkę żeby je przygotować.Uwielbiam je! Hiszpanie jedzą je jako tapas, a ...
Kulinarnie zwariowani
23 cze 14
Przystawki
przystawki
9 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Kulinarnie zwariowani
Niestety ten blog nie ma opisu
27
12
Polecane przepisy
Pieczone papryczki Padrón
Pieczone papryczki Padrón, zielone nieduże i bardzo smaczne w Hiszpanii podawane jako tapas, czyli niewielkie przekąski. Można serwować je na zimno i na ciepło, ale zawsze z gruboziarnistą solą, która podkreśla ich delikatnie orzechowy smak. Papryczki ...
Sprawdzona Kuchnia
Lato
,
Wegetariańskie
,
Obiad
,
Dodatki
,
Przekąski
,
Wegańskie
Pimientos de Padrón – hiszpańskie papryczki
Pimientos de Padrón, czyli dosłownie Papryczki z Padron, danie to znajdziecie chyba w każdym tapas barze w północnej Hiszpanii. Są pyszne i w zasadzie mogę je jeść praktycznie bez końca. Zielone papryczki są zwykle tylko lekko przesmażone...
Madame Edith
Dorsz z sałatką na ciepło z ziemniaków, bobu, pimientos de Padrón i chorizo
Znacie pimientos de Padrón? To słynne galicyjskie papryczki uprawiane w miasteczku Padrón w prowincji La Coruña. Są tak popularne w tamtych okolicach, że doczekały się powiedzenia „Coma os pementos de Padrón: uns pican e outros non” (Niczym papryczki P...
food²
Ziemniaki
,
Papryka
,
Ryby i owoce morza
,
Bób
,
Chorizo
,
Dorsz
,
Cząber
Zielone Padrón
Pimientos de Padrón to jedna z ulubionych przystawek w Hiszpanii, tak przynajmniej twierdzi internet.Pochodzą z gminy Padrón, w hiszpańskiej Galicji. Cóż, należę do ciekawskich i chętnie sięgam po nowe smaki. Czasami bywam rozczarowana. Jednak nie znie...
Zjedz Mnie
Czosnek
,
Oliwa
,
Sól morska
,
Papryczki
,
Przekąska
Papryczki Padrón ze szparagami, prosciutto, truskawkami i serem korycińskim
Pyszne hiszpańskie papryczki Pimientos de Padrón podane z grillowanymi szparagami zawiniętymi w Prosciutto di Parma. Do tego soczyste polskie truskawki, mój ulubiony ser korycinski z czarnuszką i mamy pyszny, zdrowy misz masz :) Uwielbiam takie obiady!...
Mienta blog
Bezglutenowe
,
Warzywa
,
Różne
,
Truskawki
,
Sałatki i surówki
,
Papryczki padron
,
Ser koryciński
,
Pimientos de padron
,
Szparagi z prosciutto
Sabor dos Balcãs | The flavour of the Balkans | Bałkańskie smaki
Click for English version Kliknij po przepis po polsku Gosto de experimentar pratos de cozinhas de todos os cantos de mundo. Enquanto a comida italiana, indiana ou japonesa são muito populares e conhecidas, há outras que ainda andam escondidas. Uma del...
Panda loves veggies
Vegetarian
,
Vegan
,
Breakfast
,
Others
Pimentos de Padrón
Dziś coś od czego się uzależniłam, papryczki pimentos de Padrón, trudno je dostać w naszych sklepach, ale jak już się zdarzy ten cud, warto poświęcić chwilkę żeby je przygotować.Uwielbiam je! Hiszpanie jedzą je jako tapas, a ...
Kulinarnie zwariowani
Przystawki
Pimientos de Padrón
Dziś serwujemy wspomnienie z wakacji. Pimientos de Padrón bowiem, to jedna z popularniejszych tapas na Półwyspie Iberyjskim. Papryki pochodzą z Galicji, a dokładnie z Padrón, znane są jednak w całym kraju. Hiszpanie mówią: "os pementos de Padron,...
Eat Positive - Pozytywnie o smakach
Bezglutenowe
,
Przystawki
,
Dodatki
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone