Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Jak łatwo obrać migdały ze skórki.
Przepisy i porady kulinarne
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
806
Kategorie
40
Jak łatwo obrać migdały ze skórki.
Aby migdały można było łatwo obrać ze skórki, trzeba je zalać gorącą wodą i pozostawić w niej na około 10 minut.Po tym czasie przystępujemy do obierania naszych migdałów.&nbs...
Przepisy i porady kulinarne
01 maj 15
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
151 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Przepisy i porady kulinarne
Zostań mistrzem w swojej kuchni :-)
806
40
Polecane przepisy
OBIERANIE I SIEKANIE MIGDAŁÓW
Jeśli mamy migdały ze skórką łatwo ją zdejmiemy jeśli zalejemy je wrzątkiem i odstawimy na około 5 minut, zdejmujemy skórkę. Następnie migdały schładzamy wodą i odcedzamy.Jeśli migdały chcemy posiekać na desce łatwiej nam będzie jeśli wcześniej posy...
Ciastka - domowe słodkości
Blok czekoladowy - bezmleczny
Blok czekoladowy to smak świąt Bożego Narodzenia z mojego dzieciństwa. Pamiętam, że mama robiła go tylko na święta lub ważne okazje, bo mleko w proszku - składnik baza - było drogie i nie zupełnie łatwo dostępne. Z czasem i ja się nauczyłam tego nie tr...
Kuchnia Iwony
Ciasto
,
Orzechy
,
Czekolada
,
Kokos
Mleko migdałowe
Przepis na mleko migdałowe poznałam kilka lat temu na warsztatach kulinarnych u Maćka Szaciłło. Wtedy też dowiedziałam się, że migdały przed jedzeniem muszą być namoczone w wodzie (najlepiej przez kilka godzin), bo tylko wtedy nasz organizm jest w stan...
Wege Kuchnia
Jak łatwo obrać migdały ze skórki.
Aby migdały można było łatwo obrać ze skórki, trzeba je zalać gorącą wodą i pozostawić w niej na około 10 minut.Po tym czasie przystępujemy do obierania naszych migdałów.&nbs...
Przepisy i porady kulinarne
Porady dla Ciebie - Kuchnia.
Jak samodzielnie zrobić mąkę bezglutenową?
Nie jest to ani trudne, ani drogie. Przedstawiam proste sposoby jak zrobić mąkę jaglaną, ryżową, owsianą, migdałową i kokosową. Najwięcej pracy jest przy "produkcji" mąki kokosowej, tak więc ją zostawiam na koniec.Mąka jaglana powstaje przez zmielenie ...
Wege Kuchnia
Bezglutenowe
,
Wegańskie
,
Mleko kokosowe
,
Mąka kokosowa
Penne z cukiniowym pesto
Składniki:- jedna niezbyt duża cukinia (surowa i ze skórką, z grubsza posiekana),- roztarty z solą ząbek czosnku,- około 2 łyżki stołowe świeżej mięty,- 1/2 szklanki migdałów obranych ze skórki*,- 1/2 szklanki tartego parmezanu,- oliwa, kilka łyż...
spispotraw
Wege
,
Włoskie
,
Makaron
,
Mięta
,
Cukinia
CANTUCCINI – ALMOND BISCOTTI
Zwane też biscotti di Prato ( biszkopty z Prato). Zna je każdy, kto był w Toskanii. Je się je maczane w kawie lub winie. Dzięki dwukrotnemu wypiekaniu, przetrzymywane w szczelnym pojemniku długo zachowują świeżość. Niestety nie dane mi było sprawdzeni...
Ciesz się smakiem
SLAJD
,
Słodkości
,
Ciasteczka
Ciasteczka pistacjowe
Kruche ciasteczka pistacjowe są wspaniałym poczęstunkiem dla wielbicieli pistacji. Zawsze przepadałam za pistacjami i to było moje drugie podejście do pistacjowych ciasteczek. Według poniższego przepisu wyszły mi rewelacyjne ciasteczka, bardzo kruche i...
Avelina w kuchni
Boże Narodzenie
,
Ciasteczka
,
święta
Podpowiedzi wyszukiwań
Ciasto drożdżowe z lodówki
Babka marmurkowa
Da
Zupa szczawiowa
O chuju złoty
Vintage ebooks
Vintage
Placuszki z jabłkami