Cześć =) Tatar jest potrawą, którą uwielbia prawie każdy członek mojej rodziny. Wyznajemy zasadę, że tatar może być tylko dobry, albo bardzo dobry.
Tatar jest potrawą z surowego mięsa, która nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. Najważniejszym elementem odpowiedzialnym za jej smak, jest wysokiej jakości świeża wołowina.
Tatar podajemy z surowym żółtkiem (czyli bez białka, którego się pozbywamy) jajka kurzego lub przepiórczego.
Ważną rolę odgrywają odpowiednie dodatki, czyli: drobno pokrojona cebula i ogórek kiszony. Opcjonalnie można dodać grzybki marynowane, kapary czy oliwki. W prawidłowym wykonaniu wszystkie dodatki powinny być ułożone osobno obok mięsa, na którym leży całe żółtko. Przed zjedzeniem tatara należy wymieszać na talerzu mięso z żółtkiem (można też dodać do mięsa dodatki, ale najlepiej dobierać je osobno, do każdego kęsa). Dziś zapraszam na tatar wołowy, podany bez dodatków i już wymieszany z żółtkiem. Zachęcam wszystkich do samodzielnego przyrządzenia tatara wołowego, ponieważ naprawdę warto!
TatarTatar wołowy.Najlepszy przepis na tatara z mięsa wołowego.Tatar to przystawka z surowego mięsa, mielonego lub siekanego. Do przyrządzenia tatara wykorzystujemy mięso wołowe lub ryb - najczęściej łososia lub śledzia. Sekretem najlepszego tata...
Cześć =) Tatar jest potrawą, którą uwielbia prawie każdy członek mojej rodziny. Wyznajemy zasadę, że tatar może być tylko dobry, albo bardzo dobry.Tatar jest potrawą z surowego mięsa, która nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. Najważniejsz...
Cześć =) Tatar jest potrawą, którą uwielbia prawie każdy członek mojej rodziny. Wyznajemy zasadę, że tatar może być tylko dobry, albo bardzo dobry.Tatar jest potrawą z surowego mięsa, która nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. Najważniejsz...
Tatar wołowy mięsem stoi. Kupcie pyszną, świeżą polędwicę wołową, reszta to "tylko" dodatek.Omlet sojowy jest opcjonalny, tym się różni od normalnego omletu, że jest doprawiony sosem sojowym. Jego dodatek do tatara jest ciekawy pod względem tak smakowy...
Od czasów panowania naszego ostatniego króla stało się polską tradycją jedzenie dobrze przyprawionej siekanej, mielonej lub skrobanej wołowiny z najlepszych elementów tuszy. Do dziś tatar ...
Post Tatar wołowy pojawił się poraz pierwszy w Magazy...
Święta i Sylwester zbliżają się wielkimi krokami. Mam dla Was wytworną propozycję na świąteczny lub sylwestrowy stół tatar wołowy (befsztyk tatarski) podany z jajkiem przepiórczym, grzybkami marynowanymi, cebulką i ogórkiem kiszonym. Tatar woło...