Dzisiaj mam dla Was przepis z kolejnym nowym produktem Polsoi -
stripsami z tofu.
To świetny produkt! Mogę nawet powiedzieć, że wręcz idealny dla osób które dopiero chcą zacząć swoją "przygodę" z tofu, a nie chcą się do nie zrazić. Bowiem stripsy są juz idealnie doprawione i wystarczy jedynie je podgrzać :) Idealne będą więc również dla leniwców :) Są bardzo smaczne - tak jak wcześniej pisałam - idealnie doprawione, mają delikatną strukturę i myślę, że posmakują nie tylko osobom na diecie roślinnej ale i mięsożercom ;) Postanowiłam użyć je w prostym daniu z ryżem i warzywami. Połączenie, mimo, że proste wyszło zaskakująco dobre i bardzo je Wam polecam! :)
RYŻ CURRY ZE STRIPSAMI Z TOFU,
JARMUŻEM I PAPRYKĄ
2 porcje
120g ryżu (użyłam pełnoziarnistego, ale może być dowolny ulubiony)
1/2 dużej papryki (u mnie poł na pół czerwona i żółta)
2-3 spore garści jarmużu (łodygi odrywamy)
łyżeczka przyprawy curry (lub do smaku) + pieprz czarny, przyprawa pomidor-czosnek-bazylia i ew. inne ulubione przyprawy
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Paprykę myjemy i kroimy drobno. Większe liście jarmużu rwiemy na mniejsze kawałki. Na patelni podduszamy jarmuż i paprykę do miękkości. Na oddzielnej (suchej) patelni podsmażamy tofu. Ryż łączymy z przyprawami. Następnie ryż, tofu i warzywa mieszamy dokładnie i podajemy. Smacznego! :)
PRZYGOTOWAŁAŚ/EŚ TEN PRZEPIS?
BĘDZIE MI MIŁO, JEŚLI PODZIELISZ SIĘ JEGO ZDJĘCIEM I OPINIA! :)
WYŚLIJ JE NA anytrami@o2.pl
NASTĘPNIE ZDJĘCIE ZOSTANIE OPUBLIKOWANE W SPECJALNEJ GALERII! :)