Jak pamiętacie, w sobotę na Stadionie Olimpijskim odbył się trening z Anną Lewandowską. Była moc, pot i wielkie zmęczenie. Po powrocie do domu musiałam zrobić szybki a jednocześnie sycący i mega zdrowy posiłek. Przygotowałam pieczonego łososia z warzywami. Zobaczcie co z tego wyszło...
Składniki dla 1 osoby:
- 360 g świeżego fileta z łososia
- 1/2 średniej cukinii
- 4 pieczarki
- 1/2 cebuli
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/4 brokuła
- 5 ząbków czosnku
- sól morska Falksalt
- olej kokosowy Olejowy Raj
- czarny pieprz
- cytryna
- curry indyjskie The Spice Shop
Wykonanie:
Łososia oprósz solą i pieprzem. Odstaw do lodówki. Warzywa pokrój w kostkę, posmaż na oleju kokosowym na patelni, dodaj sól morską, pieprz oraz curry do smaku. Rozgrzej piekarnik do 180 C. Wyjmij łososia z lodówki, przekrój rybę wzdłuż, robiąc kieszeń na warzywa. Wstaw do piekarnika łososia razem z czosnkiem w łupinkach, piecz około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika skrop rybę cytryną.
Smacznego !