Przygotowanie: Jajko rozbijamy do małej miseczki. W garnku gotujemy litr
wody. Po zagotowaniu zmniejszamy gaz
i dodajemy ocet. Następnie wodę mieszamy w taki sposób by powstał wir i wlewamy jajko.
Po 3 minutach wyciągamy i osuszamy na ręczniku papierowym.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy łyżkę masła. Po roztopieniu wrzucamy kurki oraz pomidorki koktajlowe i smażymy przez około 8 minut. Przyprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
Na tą samą patelnię dodajemy pół łyżki masła i wsypujemy bułkę tartą. Smażymy przez około 2 minuty do połączenia się składników.
Bułkę tartą oraz natkę pietruszki blendujemy na mech.
Na osobną małą i rozgrzaną patelnię dodajemy pół łyżki masła, po czym wlewamy białko.
Pod przykryciem smażymy do całkowitego związania się.
Wszystkie składniki wykładamy na talerz.