Dynia to typowe warzywo jesienne. Można je dodawać do zup, sałatek i ciast; Dynia sprawdza się jako składnik na sok; Do soku dyniowego pasuje jabłko, gruszka a także korzeń imbiru czy też zielone warzywa.
Dynia to przede wszystkim beta karoten. Ta substancja nadaje dyni pomarańczowy kolor. Beta karoten jest organicznym składnikiem aktywnym ( antyoksydantem) pochodzącym z grupy karotenoidów.
Ananas to doskonałe źródło witaminy C – witaminy która sprawdza się jako antyoksydant; Witamina C jest również niezbędnym elementem do produkcji kolagenu; Kolagen to białko fibrylarne które uszczelnia naczynka krwionośne, a także jest budulcem kości jak również obficie występuje w skórze i włosach. Dieta bogata w witaminę C poprawia znacznie wygląd skóry, włosów, wzmocnia naczynka krwionośne co przyczynia się do rzadszego ich pękania i ochrania przed powstawaniem wybroczyn skórnych.
Dynia ( 1 średni kawałek )
Ananas około 1/4 z całego
Jabłko ( 1 małe)
Wszystkie składniki przepuszczamy przez sokowirówkę.