Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Raki w śmietanie po polsku
R'n'G Kitchen
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
1620
Kategorie
107
Raki w śmietanie po polsku
Tradycyjne polskie danie z raków, które obecnie są trudno dostępne z uwagi na stan wód w Polsce.Składniki20-24 raki2 pęczki koperku40 g masła250 ml śmietany20 g bułki tartej200 ml białego wytrawnego winasólpieprz białysok z cytrynycukierPrzygotowanie ...
R'n'G Kitchen
16 cze 15
Przystawki i przekąski
Przystawki i przekąski
261 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
R'n'G Kitchen
Niestety ten blog nie ma opisu
1620
107
Polecane przepisy
Karp w śmietanie
Karp w śmietanie to proste danie wigilijne, które pojawia się na świątecznym stole chyba równie często jak karp smażony, czy w galarecie. Jego wersji jest tyle, ile domów w Polsce ;) Każdy ma na niego swój ulubiony przepis. Karp w śmietanie na...
KulinarnePrzeboje.pl
Przepisy na Boże Narodzenie
,
Ryby
,
Ryba
,
Wigilia i Boże Narodzenie
,
Karp
Pyszne Kofty po polsku
Pyszne Kofty po polsku Kofty czyli szaszłyki z mięsa mielonego są nieodłącznym elementem kuchni Arabskiej . Jednak te są po polsku , dlaczego ? Otóż żaden Muzułmanin nie zje mięsa Read More ... Artykuł Pyszne Kofty po polsku pochodzi z serwisu Ogrodnik...
Ogrodnik w podróży
Z
,
Na
,
Obiad
,
Kolacja
,
Pyszne
,
łatwe
,
Proste
,
Danie
,
Zrobić
,
Domowe
,
Szybkie
,
Smaczne
,
Mięso
,
Przystawka
,
Lekkie
,
Kolację
,
Tanie
,
Dania z mięs czerwonych
,
Wieprzowina
,
Czosnek
,
Mięsa
,
Mielone
,
Szynki
,
Wieprzowej
,
Mielonego
,
Szaszłyki
,
Kofty
Kebab po polsku
Po weekendzie intensywnego lepienia pierogów z przeróżnym farszem zostało mi trochę mięsa mielonego. Na szybko trzeba było je wykorzystać Hmm a gdyby tak mięso połączyć ze świeżymi warzywami, zawinąć w pszenny placek i wrzucić na g...
Biegacz na diecie
Przepisy
,
Biegacz w kuchni
,
Biegacz na diecie
,
Pomysł na obiad
,
Pomysł na lunch
,
Pomysł na kolację
,
Danie z mięsem
Ryż z rakami i szampjonami, czyli luksus na głowie postawiony
Jakie raki, co za szampjony? Choć wiele z potraw, o których piszę na blogu obecnych jest na naszych stołach również i współcześnie w mniej lub bardziej podobnej do dawnych formie, tak przepis dzisiejszy stanowić może doskonały przykład tego jak zmienia...
Kuchenny Kredens
Dania główne
,
Dania jarskie
,
Dania rybne
Raki w śmietanie po polsku
Tradycyjne polskie danie z raków, które obecnie są trudno dostępne z uwagi na stan wód w Polsce.Składniki20-24 raki2 pęczki koperku40 g masła250 ml śmietany20 g bułki tartej200 ml białego wytrawnego winasólpieprz białysok z cytrynycukierPrzygotowanie ...
R'n'G Kitchen
Przystawki i przekąski
Sos rakowy
Składniki na 2 porcje: 2 łyżki masła rakowego (przepis dostępny tutaj) 2 łyżki mąki 2-3 łyżki śmietany 30% sól, pieprz Przygotowanie: Prażymy mąkę na patelni aż nabierze lekko złotego koloru. Dodajemy masło, cały czas mieszamy. Gdy się rozpuści dodajem...
My Blog
Ryby i owoce morza
,
Raki
,
Sos
,
Sos rakowy
Raki gotowane po staropolsku
Składniki: 1 kg mrożonych raków (ok. 30 sztuk) 2 pęczki kopru sok z 1 cytryny łyżka soli Przygotowanie: Raki mrożone przeważnie są już oczyszczone, więc nie musimy ich myć. Zagotowujemy wodę w dużym garnku, wrzucamy sól, koperek i sok z c...
My Blog
Po polsku
,
Ryby i owoce morza
,
Raki
,
Masło rakowe
Raki (rakia) z Albanii
Raki produkowana jest poprzez destylację sfermentowanych owoców, najczęściej winogron, rzadziej śliwek. W Albanii pije się ją z małych kieliszków zwanych "teke" co oznacza pojedynczy strzał, a w dosłownym tłumaczeniu z albańskiego - dubeltówka. M...
Inwazja Smaku
Alkohole świata
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone