Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami Kurczak zapiekany w winie , jest zainspirowany francuskim Coq au vin . Oczywiście nieco zmodyfikowany
To jedno z tych deserów, które smakują dużo lepiej niżby się mogło wydawać :) Dość zróżnicowane części składowe tego ciasta tworzą zaskakująco pyszny efekt, w którym wszystko idealnie do siebie pasuje. Podstawę stanowi tu cudowne, wilgotne ciasto...
Makrela znana jest nam bardziej tylko pod nazwą makrela wędzona. Ja jednak proponuję jej inną odsłonę, świeżą. Mięso tej ryby jest tłuste, ale bardzo wyraziste w smaku. Jeśli nie lubimy smaku wędzonej ryby, ta pieczona nie będzie mieć z n...
No tak... Powrót do przeszłości... Ostatni raz mięso z owocami jadłam... 5 lat temu? Wówczas wciąż i na okrągło był kurczak w sosie z ananasem. Aż mi zbrzydł. Już nie mogłam na niego patrzeć.5 lat przerwy to solidny kawał czasu :) Dlatego wczoraj na ko...