Maj i czerwiec to prawdziwy szał na szparagowe przepisy, nic dziwnego tyle właśnie trwa sezon na to wykwintne warzywo.Jak przyrządzić szparagi?Pomysłów jest bardzo wiele. Zapraszam do mojej galerii przepisów, którą uzupełniam z każdym nowym sezonem o n...
Przysiadają na krawędzi dużej podstawki pod donicę. Zanurzają dzióbki w wodzie i piją maleńkimi łyczkami. Siedzą, rozglądają się, by za sekundę wskoczyć do wody jak do basenu i wykąpać się. Nastroszyć piórka, zatrzepotać i ledwie musnąć żółte brzuszki ...
Dziś mam dla was przepis na najprostszy na świecie chlebek bananowy- mój jest dziś z orzechami włoskimi, ale to akurat dziś. W inne dni...
The post Chlebek bananowy z orzechami włoskimi appeared first on Leniwa Niedziela.
Jabka pod kruszonką to jedena z rzeczy, które jesienią smakuje najlepiej. Publikuje go teraz, bo przyszło mi do głowy, że ciepły aromatyczny deser może to być miłym akcentem, po trudnym dniu spędzonym na odwiedzaniu grobów. Jabłka można przygot...
Cały czas poszukuję idealnych batonów musli. Nie szukam ich w sklepie, a w swojej głowie. Zmieniam proporcje składników, dodaję, ujmuję, piekę, gotuję lub przygotowuję z surowych składników. Idealnych jeszcze nie znalazłam, ale te które przygotow...
Dostałem moje ulubione oscypki – ale byłem uradowany Kilka zjadłem od razu z oryginalną zakopiańską konfiturą z żurawiny. Grillowane oscypki to jest rarytas Miałem ochotę jednak na coś lekkiego z oscypkiem. Miałem kilka składników i postano...
Sałatka z selerem, szynką i orzechami to ekspresowa sałatka dla kulinarnych dyletantów i wybawienie, gdy przyjdą niespodziewani goście, (pod warunkiem, że mamy marynowany seler). Reszta składników zawsze jest u mnie w zapasie: szynka gotowana, żółty se...