Gnocchi z brokułami i anchois to prosty przepis na szybki i pyszny obiad z zaledwie kilku składników. Smak tego dania tkwi w prostocie. Do...
Artykuł Gnocchi z brokułami i anchois prosty przepis na szybki obiad pochodzi z serwisu Food tra...
Borek ,tureckie ciasto z serem i szpinakiem Borek , czyli najbardziej popularny placek w Turcji . Typowe danie tej kuchni . Wersja ze szpinakiem i serem feta jest nie mniej Read More ...
Artykuł Borek , tureckie ciasto z serem i szpinakiem pochodzi z s...
Jeżeli jesteście fanami szarlotki i wszelakich jabłczanych deserów mam coś dla Was! Rustykalna szarlotka z ciasta filo z sosem waniliowym to wybitnie prosty, błyskawiczny i nieziemsko smaczny deser, który wykona dosłownie każdy! Jedynym problem...
Sałatka z anchois, sera i rukoli. Jak ktoś lubi słone smaki to ta sałatka z anchois będzie mu smakować! Co to jest anchois (anchovies)? Są to malutkie solone filety z sardeli (bardzo mała rybka), która jest tłusta i ma ostry Czytaj dalej ͛...
Uwielbiam różnego rodzaju zapiekanki. Szybko się je przygotowuje i są niezwykle sycące. Dziś u mnieRead More
Post Zapiekanka z kurczakiem i porem pod ciastem filo pojawił się poraz pierwszy w Blog kulinarny - Kuchnia Marty.
Tak, wiem, nazwa potrawy jest długa i brzmi dziwnie, ale inaczej nie miałam jak tego nazwać :) Ciasto filo od jakiegoś czasu zastąpiło w mojej kuchni ciasto francuskie. Jest smaczniejsze, ładniej wygląda i jest mega chrupiące choć wymaga...
Kruche ciasto filo wypełnione farszem z podsmażonych podgrzybków podane z sosem z duszonej w śmietanie cebulki. Składniki: 1 opakowanie ciasta filo 400 g podgrzybków mrożonych sól, pieprz Sos cebulowy: 2 cebule 200 -300 ml śmietanki 30 % odrobina mąki ...