Food Square, czyli o jedzeniu do kwadratu. Znajdziesz tutaj słodkie receptury na ciasta, torty i desery oraz dania główne i przekąski z różnych zakątków świata. Swoje miejsce znajdą tutaj również wegetarianie i weganie, ponieważ nie brakuje przepisów na r
Grzane wino Idealnie rozgrzewa w chłodne wieczory. Grzane wino dzięki bukietowi przypraw korzennych oraz dodatkowi pomarańczy czy suszonych owoców, jest bardzo lubianym trunkiem nie tylko w Polsce ale także w krajach skandynawskich. W Szwecji, Estonii ...
Długo pieczona wołowina to strzał w dziesiątkę, jeśli chodzi o przyjęcia, ale przecież jest tak prosta do zrobienia, że możecie jeść ją na codzień! Kluczem do sukcesu jest stosunkowo niska temperatura i długi czas pieczenia, ale o tym pisałam już podcz...
Glögg to rodzaj grzanego wina, które pochodzi ze Szwecji, ale znane jest również w Danii i Norwegii, a także w Finlandii czy Estonii. W Skandynawii napój ten jest bardzo popularny zwłaszcza w okresie Świąt Bożego Narodzenia. W sklepach można kupić goto...
Grzaniec, Glögg, Glühwein, Mulled Wine lub po prostu grzane wino! Grudzień kojarzy mi się właśnie z tym napojem. Rozgrzewa, dobrze kopie, poniekąd dzięki temu, że jest gorące. Serwowane na każdym świątecznym []
Artykuł Grzaniec, przepis na rozgr...
Dzień dobry! Zaczynają się jesienne dni. Słoty i chłody. Chociaż słońce nadal pięknie świeci, zioła i warzywa w ogrodzie chcą jeszcze rosnąć i nabierać...
Doskonały deser dla tych którzy lubią gotować z winem. Gruszki nie są za słodkie, całość jest lekka, owoce oprócz swojego delikatnego aromatu nabierają nuty winnej z odrobiną pomarańczy i cynamonu. Przepis idealny do wykorzystania gruszek, które miękną...
Pyszny zimowy deser. Jędrne gruszki duszone w czerwonym winie z dodatkiem korzennych przypraw i miodu. Słodkie, aromatyczne i rozgrzewające. Będą doskonałym zwieńczeniem rodzinnego obiadu i świetną alternatywą dla ciast i ciężkich deserów. Potrzebujesz...
Polędwiczki marynujemy w mieszance oliwy z solą, pieprzem i tymiankiem (najlepiej pozostawić polędwicę w marynacie na całą noc w lodówce). Następnie kroimy mięso na plastry grubości 1cm i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanej oliwie po 2-3 minuty z k...