Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Morszczuk smażony w cieście na zielono
SMAKI EWY
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
467
Kategorie
22
Morszczuk smażony w cieście na zielono
Smażona rybka dlaczego nie, dodatkowo w cieście i to na zielono. Ciasto użyte do smażenia ryby nadaje jej wilgotności i delikatności. Chyba nawet wcześniej pisałam, że w ten sposób gdy smażymy ryby nie ma tak intensywnego zapachu jej przygotowywa...
SMAKI EWY
11 lis 16
Ryby i owoce morza
ryby i owoce morza
40 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
SMAKI EWY
Pamiętnik kulinarny. Moje pomysły, wypróbowane przepisy - a czasami coś więcej.
467
22
Polecane przepisy
Kurczak zielono mi z groszkiem i fasolką oraz domowym curry
Dzisiaj publikuję nowy, bardzo ciekawy przepis, który sprawi, że w Waszej kuchni nie będzie nudno, a dieta będzie naprawdę pyszna:) Zapraszam na kurczaka zielono mi z groszkiem, fasolką i domowym
- Dietetyczne przepisy -
Dietetyczne przepisy
,
łatwe
,
Dietetyczne obiady
,
15-30 min
,
400 kcal
,
Filet z kurczaka przepisy
,
Ryż
,
Kuchnia tajska
,
Mleko kokosowe
,
Kurczak
Ryba smażona w cieście
SKŁADNIKI: 1 kg filetów z białej ryby ( dorsz, mintaj, morszczuk, miruna itp. )sok z cytryny250 ml zimnej wodyjajko2 łyżeczki musztardy saperskiej200 g mąkiolej rzepakowyWYKONANIE:1. Rybę skrapiamy obficie s...
ATLAS SMAKÓW
Kolacje na ciepło
,
Wielkanoc
,
Drugie dania
,
Wigilia
,
Obiad na niedzielę
Morszczuk w pomidorach z chorizo i fasolką
Bardzo mi się spodobało połączenie fasoli z morszczukiem, gdy gotowałam ostatnio rybne curry. Kiedyś robiłam morszczuka w pomidorach, danie, które również bardzo wysoko uplasowało się na liście moich smaków. Z kombinacji tych dwóch pomysłów narodził si...
U stóp Benbulbena
Kuchnia
,
Ryby
Morszczuk argentyński smażony w cieście koperkowym
Piąteczek i kolejna rybka. Dzisiaj morszczuk smażony w cieście. Jest kilka zalet tak przygotowanej ryby. Podczas smażenia nie pozostawia aż tak intensywnego zapachu w domu a ryba po usmażeniu jest wilgotna i aromatyczna. Jeżeli nie macie morszczuka arg...
SMAKI EWY
Ryby i owoce morza
Śledź smażony w cieście
Świeże śledzie smażone w cieście. Składniki na śledzie: świeże filety śledziowe(u mnie 6) 6 łyżek mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka łyżeczka otartej skórki cytrynowej ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę po pół łyżeczki soli i papryki czerwonej Przygoto...
NiePieprz - przepisy kulinarne
Obiad
,
Dania główne
,
Przekąski
,
Ryby
Rybki
Ze względu na ilość tłuszczu możemy podzielić ryby na ryby chude: dorsz, mintaj, morszczuk, pstrąg strumieniowy, sandacz, okoń, sandacz, szczupak.Ryby mało ościste i bez ości: mintaj, panga, grenada, kergulena, sola (dobrze odchodzą ośc...
Człowiek jest tym, co zje...
Ryby
Pan Szczupak podaje się w piątek
Jako że dzisiaj piątek a ja tradycjonalistka jak nie wie co, na obiad musi być ryba. Przeważnie jest to dorsz albo morszczuk, bo najbardziej lubimy. Dzisiaj wyjątkowo był szczupak ryba legenda.Symbol polskiej ryby.a że wymieniony był w komplecie, zosta...
Kuchenne Smaki i Aromaty
Ryby
Morszczuk w sosie pomarańczowym.
Składniki:1. Morszczuk świeży, filet bez skóry - 250 g (2 małe filety)1. Dowolne warzywa (u mnie marchew z groszkiem mrożona) - 200 g (ok. 1/3 opakowania)3. Sok z pomarańczy - 100 g (ok. 1/3 szt.)4. Masło klarowane - 10 g (1 płaska łyżka)Wykonanie:1. R...
Dietifit od kuchni
Pomysł na kolację
,
300 kcal
,
Pomarańcze
,
Ryba
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone