Nigdy nie zapomnę, gdy Caroline — moja francuska współlokatorka przygotowała tę zapiekankę po raz pierwszy. Plasterki cienko pokrojonych ziemniaków zalane gęstą kwaśną śmietaną crème fraîche i posypane aromatycznym serem gruyère. To było coś wspaniałeg...
Restauracja regionalna w Montreuil-sur-Mer i lokalne piwa z Nord-Pas-de-Calais.Znowu przepis z niewyczerpanych pokładów kuchni północnej Francji. Bardziej treściwych niż te z regionu Midi, bardziej rustykalnych niż te paryskie. Lubujących się w smaku...
I adore speculoos, those spice-rich, snap-crisp cookies from Belgium. They are made into a very popular and very decadent cookie []
The post Speculoos Gnocchi Recipe appeared first on Chocolate Zucchini.
Bardzo smaczne rybne danie, które można wypróbować nie tylko z tytułową doradą. Nadadzą się w zasadzie każde filety z białej ryby. To kolejna propozycja z pogranicza Belgii i północnej Francji. Podobno danie powstało w położonej we Flandrii Ganda...
Kilka dni temu nosiłam się z zamiarem przedstawienia wam pewnej inspiracji śniadania, jednakże doszłam do wniosku, że jeden ze składników tego dania to jak szukanie igły w stogu siana. Szukać można, ale nie mamy pew...
Depuis presque un an nous organisons entre copines des dîners de nanas.C'est moi la responsable du menu. Et c'est avec une joie folle qu'à chaque fois je prend ce rôle. C'est un bon moyen pour moi de découvrir et de faire découvrir une nouvelle c...
Na początek przyjemność a za razem obowiązek: zdobywczynią kitla podpisanego przez Kobe Desramaults’a została Marta Dymek. Jeszcze raz gratuluję zwyciężczyni i dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w zabawie. A teraz powracam do zapowiadanej relacji...
Żeby uprzyjemnić Wam oczekiwanie na relację z mojego pobytu w In de Wulf, zapraszam do małej zabawy. Nagrodą jest dedykowany czytelnikom eatafterreading kitel szefoski, który dostałem od Chef’a Kobe Desramaults’a.Zasady są proste:1. Polub fanpage In de...