Czy można sobie wymarzyć lepszy deser na tę wczesną jesień? Listopad we wrześniu daje pełne rozgrzeszenie na wieczory pod kocem, duże ilości ciepłej herbaty i czekoladę bez limitów ;) Suflet, który chciałam Wam zaproponować przygotujecie dosłownie z ki...
Pierwsze, co przychodzi mi do głowy, gdy widzę zdanie „Danie z dbałością” ? Suflet ! Suflet to danie, o które zdecydowanie trzeba dbać! Ten kultowy przepis kuchni francuskiej należy wykonywać z zachowaniem dokładnych proporcji, piec w odpowiedniej temp...
Niedzielne śniadanie to u Nas tradycja jedzenia jajek. Staram się za każdym razem o coś innego, oryginalnego. Wczorajsza niedziela to suflet po szwajcarsku – przepis z książki mojej mamy. Obawiałam się tego przepisu, gdyż zdjęcie nie wyglądało apetyczn...
Dzisiaj pozytywnie, kolorowo i tak... wiosennie. Pomimo, że za oknem jesień, dziś miałam ochotę na coś smacznego i wesołego, gdyż mój nastrój jest prawdziwie wiosenny. Wszystko za sprawą Agaty z bloga Born To Cook, która jakiś czas temu zorganizo...
Witam Was Kochani! Dzisiaj mam przyjemność ogłosić wyniki akcji kulinarnej pt. Francja od kuchni, założonej przeze mnie na Durszlaku. Wybór był trudny, ponieważ za każdym razem, gdy przeglądałam konkursowe przepisy, utwierdzałam się w prz...
Suflet to delikatny deser na bazie jajek, zapiekany w piekarniku. Pod wpływem temperatury rośnie ponad poziom foremki, tworząc delikatną piankę. Przygotowanie sufletu wcale nie jest takie trudne jak mogłoby się wydawać. Najważniejsze o czym należy pami...
Dzisiaj Dzień Kobiet. Trzeba się rozpieszczać od rana :)Na śniadanko - suflet serowy! To francuski klasyk o lekkiej i przyjemnej dla podniebienia konsystencji.Składniki:- 20 g masła (dodatkowo trzeba około 5 g na wysmarowanie kokilek)- 25 g...
Właśnie minęły dwa lata odkąd jestem członkiem blogosfery i odkąd dzielę się z Wami przepisami.Pierwszym daniem, które dla Was ugotowałam była zupa z dyni.Nie będę ukrywać, że bardzo mi tu dobrze i zostanę jeszcze długo.Mam kilka pomysłów na rozwój tem...