Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Tajarin (taglierini)
Proste Dania
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
249
Tajarin (taglierini)
SKŁADNIKI
300 g makaronu jajecznego - taglierini (lub po piemoncku ;) tajarin)
400 g świeżych prawdziwków
kilka świeżych kurek (niekoniecznie)
1 mały ząbek czosnku
pół cebuli
pół kieliszka dobrego białego wina
gałązka rozmarynu
2 łyżki mascarpone
sól
pieprz
oliwa
masło
natka
parmezan
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby oczyścić , prawdziwki pokroić w plasterki, kurki w co się tam chce ;)
Cebulę i czosnek posiekać
Na patelnię wlać oliwę, dodać nieco masła. Wrzucić czosnek i cebulę, przesmażyć.
Dodać grzyby i rozmaryn. Poddusić. Podlać winem. Odparować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W ostatniej chwili wmieszać mascarpone. Gdyby całość była zbyt sucha wlać nieco wody spod gotującego się makaronu
Makaron gotować w osolonej wodzie. Odcedzić .
Wymieszać na patelni z sosem
Posypać natką i parmezanem
Proste Dania
27 lut 16
Polecane przepisy
Cheese 2017 – 3. Boccon di Vino – serce SlowFood
Via Mendicità 14 w miasteczku Bra to adres znany każdemu miłośnikowi ruchu Slow Food. To właśnie tutaj mieści się jego pierwsze biuro. Wyrosło w sercu jednej z najlepszej włoskich osterii. Początki międzynarodowego dziś ruchu Slow Food sięgają lat 80. ...
Krytyk Kulinarny - certyfikowany przez Harvard (USA) i McGill (Kanada)
Z podróży
,
Slow food
,
Bra
,
Włochy
,
Festiwal Cheese 2017
,
Boccon di Vino
Tajarin (taglierini)
SKŁADNIKI300 g makaronu jajecznego - taglierini (lub po piemoncku ;) tajarin)400 g świeżych prawdziwkówkilka świeżych kurek (niekoniecznie)1 mały ząbek czosnkupół cebulipół kieliszka dobrego białego winagałązka rozmarynu2 łyżki mascarponesólpieprzoliwa...
Proste Dania
Czarny makaron taglierini z krewetkami tygrysimi, pomidorkami koktajlowymi i pietruszką
Wokół pełno świątecznych przepisów. Wigilijne śledzie, pierniki, makowce, barszcze na zakwasie, kapusty, świąteczne pieczyste, wigilijne śledzie, pierniki A ja nie umiem przygotowywać typowo bożonarodzeniowych potraw z kilkutygodniowym wyprzedze...
Skumbrie w tomacie
Wytrawne
,
Obiady i kolacje
,
Czosnek
,
Bezmleczne
,
Natka pietruszki
,
Limonka
,
Makarony i kluski
,
Ryby i owoce morza
,
Dymka
,
Pomidorki koktajlowe
,
Wino białe
,
Krewetki
,
Krewetki tygrysie
,
Taglierini
Na trufle by!
Widziałeś kiedyś, jak zbiera się białe trufle? No właśnie, ja też nie. Az do ubiegłego tygodnia. To było jedno z moich mikro marzeń. Rzeczy do spróbowania, doświadczenia na własnej skórze. Zbieranie białych, piemonckich trufli było jednym z nich. Nieco...
Podróże
,
Mintaeats
,
Trufle
,
Włochy
,
Alba
,
Białe trufle
Tajarin (taglierini) z prawdziwkami
300 g makaronu jajecznego - taglierini (lub po piemoncku ;) tajarin)400 g świeżych prawdziwkówkilka świeżych kurek (niekoniecznie)1 mały ząbek czosnkupół cebulipół kieliszka dobrego białego winagałązka rozmarynu2 łyżki mascarponesólpieprzoliwamasłonatk...
Misz Masz Kulinarny
Kuchnia włoska
,
Makarony
Pasta rosa z krewetkami
Wychodzę na balkon. Ciepłe południowe słońce grzeje skórę. Otwieram okna w całym mieszkaniu, ale nie czuję chłodu, zaledwie lekkie powiewy wiatru. Przyjemnie..Takiej zimy zapewne nikt nie mógł przewidzieć. Styczniowe słońce przebija czasem to, które po...
W SIEDEM DNI DOOKOŁA KUCHNI
Makarony
,
Ryby i owoce morza
,
Krewetki
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone