Przypadkowy fakt o mnie - z pasją nienawidzę smażyć w głębokim oleju. Nie dlatego, że to wybitnie kaloryczne, ale nie znoszę stania nad rozgrzanym tłuszczem, odsączania wszystkiego na ręcznikach papierowych, marnowania butelek oleju, który w normalnych...
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
To jest najlepszy przepis na smażone sajgonki, podparty latami praktyki, podróżą do Wietnamu i radami mojej wietnamskiej przyjaciółki Thanh. Sajgonki Przeczytaj cały artykuł
Post Najlepszy przep...
Spring rolls, spring rollsy, sajgonki, ryżowe wrapy, jak ich nie nazwiesz będą pyszne. Sajgonki kojarzą mi się ze smażoną wersją, gdzie w papierek ryżowy owinięte są podduszone warzywa, bądź warzywa []
Artykuł Spring rolls przepis na lek...
Zimą czasem warto dosłodzić sobie jadłospis. Nie musi być to danie bardzo kaloryczne. Wystarczy wyjść nieco poza kanon i sięgnąć po papier ryżowy i banany. Słodkie sajgonki będą miłym urozmaiceniem szarych, styczniowych dni. Pora: obiad Rodzaj dania: d...
Dziś farsz z dorsza zawinięty w papier ryżowy, czyli sajgonki w nowej odsłonie. Uwielbiam azjatyckie smaki choć nie czuję się mocna w tym temacie. Kiedyś na studiach miałam przyjemność dzielić segment z Chinką. To co ona gotowała było ucztą dla podnieb...
Przyznam szczerze, nigdy w życiu nie jadłam sajgonek w barze. Zawsze tylko domowe z przepisu Wietnamczyka. Są pyszne i w dodatku wiem co tam dodałam ;)Zachęcam do wypróbowania tej potrawy własnej roboty!Składniki:płaty ryżowe,duża garść suszonych...