Witajcie po Świętach! Mam nadzieję, że odpoczęliście, a Mikołaj obdarował Was wymarzonymi prezentami :) Dla mnie był bardzo hojny - moja kolekcja naczyń do fotografii wzbogaciła się o kilka cudeniek, które pokażę Wam w kolejnym, ostatnim w tym ro...
Jakoś tak ostatnio wzięło nas na przemyślenia bo wiele osób w tym też znajomych uważa, że prowadzenie bloga jest czymś banalnie prostym i że tak naprawdę każdy jest w stanie blogować. Bo co to niby za problem ugotować coś pysznego a przy okazji zrobić ...
Dzisiaj zapraszam na pyszne risotto z gruszkami i orzechami włoskimi z dodatkiem miękkiego serka koziego - caprino. Połączenie smaków naprawdę trafne. Przy okazji przygotowywania tego risotta odstąpiłam od klasycznej procedury dodawania do ryżu p...
Dzisiaj przedstawiam kolejny przepis z wykorzystaniem miękkiego koziego serka caprino. Tym razem caprino dodałam do sałatki. Zapraszam !Składniki :- ogórek- 2 - 3 pomidory- pół czerwonej cebuli- oliwki (użyłam czarnych)- łodyga selera naciowego- serek ...
Crostini to chyba najszybsze i najłatwiejsze do przygotowania przekąski. I za to je uwielbiam !Dzisiejsze crostini przygotowałam z caprino czyli z miękkim serkiem kozim (w konsystencji podobny do popularnej Philadelphii) oraz z miodem i orzechami włosk...
Crostini są bardzo szybką do przygotowania przekąską. Z pewnością dlatego należą do najbardziej popularnych antipasti kuchni włoskiej.Moja dzisiejsza propozycja tym razem w wersji na słodko. Crostini z ricottą polane miodem być może zadowolą także gust...
Uwielbiam wszelkiego rodzaju crostini. Cenie je za ich uniwersalnosc ( o ile mozna by tu uzyc takiego terminu).Crostini moga byc podawane z powodzeniem na wszelkich imprezach czy uroczystosciach jak tez moga stanowic samodzielne danie. Na ich kor...