Dodaj nowy blog
Przydatne informacje
Kontakt
Mini chevreuil en croûte... czyli francuski obiad w wersji odmienionej ;)
Colors of Food
//= blogData($blog_data['id'], 'blog_description') ?>
Przepisy
26
Kategorie
71
Mini chevreuil en croûte... czyli francuski obiad w wersji odmienionej ;)
Mogłabym siedzieć i czytać i oglądać i słuchać całymi dniami Rachel Khoo! Zapewne się powtarzam, może to i nudne i monotematyczne, ale naprawdę, ta kobieta jest tak autentyczną kulinarną osobowością, że nie sposób się nie zauroczyć w tym co i jak robi....
Colors of Food
09 paź 13
Obiad
,
Wołowina
,
Cebula
,
Ciasto francuskie
,
Grzyby
,
Kurki
,
Mięso
cebula
1 przepisów
//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= blog_tag_url_template(blogData(tagData($id, 'blog_id')), tagData($id)) ?>//= tagData($id, 'tag_name') ?>//= getTagThumbnailUnique($id) ?>
Zobacz cały przepis
Colors of Food
Niestety ten blog nie ma opisu
26
71
Polecane przepisy
Lekkie pieczone kotlety mielone z indyka
Lubicie czasami ugotować tradycyjnego, jednak nieco zmieniając przepis? Takie właśnie są te kotlety,niby nudnemielone, a jednak w nieco odmienionej wersji. Jeżeli znacie już moje przepisy, to może zauwazyliście, że bardzo lubię kapary, nie zbr...
Polska Zupa
Z piekarnika
,
Drób
,
Mięso
,
Papryka
,
Indyk
,
Kapary
Kurczak w ziołach czyli danie POPULARNE. Kuchnia francuska według Michel Guérard.
Popularne czyli bliskie populacji z łaciny «populus». Dla Michel’a Guérard, tego wytrawnego znawcy kuchni (3* Michelin) to:«przypomnienie smaku dzieciństwa» i «Danie popularne jest bardziej związane z przyjemnością...
Est-Ouest
Mieso-Viandes
,
Kuchnia Francuska
Profiteroles czyli ptysie w wersji mini
My Blueberry Corner by "jagodzianka"
My Blueberry Corner
Na specjalną okazję
,
Wytrawnie
,
święta
,
Zakąski przekąski
,
Na słodko
,
Przekąska
,
Boże Narodzenie
,
Sylwester
,
Przystawki
,
Wielkanoc
,
Domowa piekarnia
,
Ciastka
,
Ciasteczka
Ciasto orzechowe z twarogiem : JESIEN
W mojej wersji chodzi o francuski, prowansalski twaróg – Brousse, ale myślę, że wyjdzie znakomite z ricottą. Twaróg do tego ciasta nie jest ani homogenizowany ani ten w kawałku… musi mieś gęstą konsystencję w stylu ricotty. 120 g orzec...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE
,
Ciasta - Gâteaux
Szybki i jesienny krem czekoladowy – JESIEN
Przepis znów z CVF choć nieco zmodyfikowany. 3 składniki i krem gotowy no chyba, że pokusimy się o coś więcej. W mojej dzisiejszej wersji – gruszki z lekka przesmażone z wanilią, ale krem można też podać sam. Ten krem podałam dziś na obiad bon ...
Est-Ouest
JESIEN/AUTOMNE
,
Desery - Desserts
Zdrowe odżywianie ? A co to takiego… ?
Każdy i czytał i słyszał już zapewne wiele o tzw: zdrowym odżywianiu, zbilansowanej diecie i pewnie też o setkach różnych, mniej lub bardziej szkodliwych diet, mających naprawić czasem całe lata zupełnie niezdrowego odżywiania. Niezdro...
Est-Ouest
Refleksje
Cassata siciliana czyli wielkanocne pyszności// Cassata Siciliana pour les Pâques
Pozostając jeszcze w klimacie Świąt chciałam napisać kilka słów o tradycyjnym włoskim cieście przyrządzanym na Wielkanocne Święta i podać swoją wersję przepisu na ten smakołyk. Zaznaczam, że pomimo włoskiego rodowodu ciasto to jest wykonywalne pod każd...
Est-Ouest
Ciasta - Gâteaux
,
Wielkanoc-Pâques
Delicje z Toskanii czyli Castagnaccio alla Toscana ; diety dzień 7-my.
Jak głosi legenda, najprawdopodobniej pierwsze ciasto z mąki kasztanowej wypiekł w 1533 roku Pilade z miasta Lucca. Stare toskańskiej kroniki donoszą, że został za ten “wynalazek” sowicie wynagrodzony przez lokalnego księcia i żył dalej w szczęśliwo...
Est-Ouest
Ciasta - Gâteaux
,
Refleksje
Podpowiedzi wyszukiwań
Serniki
śledzie na czerwonej kapuście
Ciasto karmelowe z kremem makowym
Nalewka z pigwy z arcydzięglem
Eva lovia
Poprostupycha
Smazone aterynkine Aterynki smażone
Smazone Aterynki smażone