Szkocja słynie z łososi, dlatego też ryba ta często pojawia się w szkockim menu. Dziś przygotowałam paszteciki z wędzonego łososia, które są wyśmienite w smaku, pięknie wyglądają i z pewnością będą świetnie się prezentować na Wielkanocnym stole. Poleca...
Pyszne drożdżowe paszteciki ze znanym wszystkim pieczarkowym farszem. Swój domowy wypiek wzbogaciłam o wędzonego łososia, który idealnie pasował ze smakiem grzybów. Polecam jako ciepła przystawka na domowe imprezy.Ciasto drożdżowe:2 szklanki mąki pszen...
Potrzeba matką wynalazku, a raczej zalegający duży kawał pieczonego łososia w lodówce był powodem do stworzenia tego dania Upiekłam filet z łososia i wykorzystałam połowę do różnych sałatek. Połowa została i tak powstały pulpeciki rybne których nigdy n...
Paszteciki z ciasta francuskiego to szybki i pyszny dodatek polecany szczeglnie do barszczu czerwonego. Paszteciki s bardzo proste w
Post Paszteciki z ciasta francuskiego pojawił się poraz pierwszy w I Love Bake.
Jeśli lubicie łososia przedstawiam Wam pomysł na placuszki, gdzie właśnie łosoś gra główną rolę.W necie jest pełno przepisów na placuszki ale z łososiem a nie z łososia. Ryba we wspomnianych przepisach jest głównie dodatkiem, ja wymyśliłam swoją wersje...
Tatar z łososia wędzonego to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie lubią surowej wołowiny. Ponadto, jest on bardziej dietetyczny od tradycyjnego tatara. Składniki: 300g łososia wędzonego 3 ogórki konserwowe 1 mała cebula 1 łyżka soku z cytryny 3 ł...
100 g łososia wędzonego na zimno,125-150 g łososia wędzonego na ciepło,1 ogórek ( mały lub 0,5 dużego ),1 łyżka majonezu,1-2 łyżki jogurtu,0,5 łyżki musztardy lub chrzanu,koperek,sól, pieprz.Łosoś wędzony na ciepło i ogórek, z którego wcześniej w...